Aiheet

Käyttäjätiedot

Käyttäjä:
Maksullinen sisältö:
Omat tiedot Kirjaudu ulos
Urheilu-uutiset

Seitsenottelija Miia Sillman voitti kultaa kesäuniversiadeissa

Miia Sillman voitti kultaa yleisurheilun seitsenottelussa Napolissa käytävissä kesäuniversiadeissa. Sillmanin tulos 6 209 on hänen uusi ennätyksensä ja lajin 2000-luvun kovin suomalaistulos.

Suomalaisista nykyottelijoista Maria Huntington ylitti aiemmin tänä kesänä 6 000 pisteen rajan.

Sillman sinetöi ykköstilansa ottelun päätöslajissa 800 metrillä perjantaina. Siinä Sillman juoksi ajan 2.21,94 ja piti toiseksi kokonaiskisassa sijoittuneen Burkina Fason Marthe Koalan takanaan.

Ottelun toinen suomalainen Hertta Heikkinen oli lopputuloksissa neljäs pistein 5 749. Päätöslajissa 800 metrillä Heikkinen juoksi kolmanneksi parhaan ajan 2.17,52.

Suomen purjehdusnelikko nappasi kultaa

RS21-purjehdusluokan nelikko Oskari Muhonen, Catharina Sandman, Cecilia Sandman ja Alexander Grönblom saavutti kultaa Suomelle perjantaina Napolin kesäuniversiadeissa. Venekunta lähti finaalipäivään kakkospaikalta, mutta nousi erinomaisilla suorituksella lopulta voittajaksi. Suomen sijoitukset päätöspäivänä olivat 1, 1, 2 ja 1.

Lopputuloksissa Suomella oli 7 sijoituspistettä, hopealle tulleella Itävallalla 14 ja pronssia saaneella Singaporella 17.

– Mehän ei olla treenattu kauheasti yhdessä. Hyvin tämä meni kaikkiaan, mutta totta kai pieniä säätöjä tuli väliin. Se kuuluu lajiin. Hitsauduimme hyvin yhteen viikon aikana, Suomen kippari Muhonen kertoi tiedotteessa.

Myös valmentaja Vili Kaijansinkko ylisti nelikon hitsautumista.

– Kun kasasimme tämän porukan, emme ottaneet neljää sanotaanko parasta yksilöpurjehtijaa, vaan rakensimme hyvän tiimin. Dynamiikka toimi ja oli todella tärkeää, hän kertoi.

Venekunnan nappaama kultamitali on Suomelle historian kolmastoista kesäuniversiadien historiassa ja ensimmäinen purjehduksessa.

STT
Tämä sisältö on avoinna tilaajillemme.

Haluatko lukea koko artikkelin?

Tilaa ESS VerkkoPlus 1 kk 9,90 € ja pääset lukemaan kaikki Etelä-Suomen Sanomien sisällöt.

Tilaa tästä 1kk
9,90€

Oletko jo tilaaja?

Mitä tunnetta juttu sinussa herätti? Vastaamalla näet, millaisia tunteita juttu herätti muissa lukijoissa.

Kommentit comments

Suosittelemme

Näitä luetaan nyt

Näitä luetaan nyt

Paikallismediat

Lue seuraavaksi