Aiheet

Käyttäjätiedot

Käyttäjä:
Maksullinen sisältö:
Omat tiedot Kirjaudu ulos
Urheilu-uutiset

Pauliina Polet putsasi pöydän Joutjärven SM-melonnoissa

Neljä mestaruutta ottanut Vesisamoilijoiden tähti jää levollisena harjoitustauolle. Huippukunto on löytymässä elokuun MM-kisoihin.

Pauliina Poletille ei löytynyt vastusta kotijärvellä. Kuva: Ronja Koskinen

Pauliina Polet, 26, voitti kaikki matkansa Lahden Joutjärvellä käydyissä ratamelonnan SM-kilpailuissa. Sunnuntaina Polet oli ykkönen kajakkiyksiköiden 500 metrillä sekä 5 000 metrillä. Lauantaina kultaa tuli 200 metriltä ja 1 000 metriltä.

Sunnuntain lyhyemmällä matkalla Tampereen Netta Malinen heitti Poletille haasteen, mutta maalissa ero oli selvä.

– Kolmisen sekuntia. En säästellyt yhtään. Yritin vetää hyvät, kovat vedot niin kuin kaikilla matkoilla. Pystyin toteuttamaan oman suunnitelmani, Polet sanoi.

Kolmantena maaliin tuli Kangasalan Oona Vasko.

5000 metriä oli Lahden Vesisamoilijoiden melojan täydellistä näytöstä.

– Ajattelin alussa, että lähden kovaa liikkeelle ja yritän jo siinä porukasta irti. Loppumatkan meloin yksin.

Netta Malinen ei matkalle osallistunut, ja hopeaa korjasi siskonsa Olivia Malinen 50 sekuntia voittajan takana. Merimelojien Hilppa Luoma oli kolmas.

Järjestelyt Vellamo-melontastadionilla olivat Poletin mukaan kohdallaan, mutta lämpimämpi sää olisi ollut urheilijan mieleen.

– Olosuhde oli ihan hyvä. Eipä se sinänsä haitannut, että oli vähän viileämpää. Joutjärvi on hyvä rata vaikka vähän tuuleekin. Siinä on aina hyvä vetää.

Kilpailutilanne olisi parempi

Polet on melonut niin monta SM-kultaa, ettei ole pysynyt laskuissa mukana. Neljä henkilökohtaista SM-kultaa kahdessa päivässä ei kuitenkaan ole Poletillekaan se tavallisin tarina.

Ajattelin alussa, että lähden kovaa liikkeelle ja yritän jo siinä porukasta irti. Loppumatkan meloin yksin. Pauliina Polet

– Yleensä jollekin matkalle on löytynyt joku muu voittaja. Netta (Malinen) ei osallistunut kaikille matkoille. Hänen kanssaan on varsinkin pidemmillä matkoilla ollut tiukkaa vääntöä. Kovempi vastus kotimaassa olisi kiva. Se puskisi koko ajan enempi eteenpäin.

Malinen on kärsinyt ylirasituksesta.

– Toivotaan, että hän pääsee takaisin kuntoon. Kilpailutilannekin on sitten parempi.

Olympiapaikkojen kimppuun

Vesisamoilijoiden tähden kauden päätähtäin on Unkarin Szegedin MM-kisoissa, jotka käydään elokuun loppupuolella. Szegedissä on paikkoja jaossa Tokion ensi kesän olympialaisiin.

Lahden SM-kisat sujuivat MM-valmistautumisen kannalta suunnitellusti.

– Samaa näyttää kuin kaikki kisat ovat kevään aikana ovat näyttäneet. Kunto on ihan hyvä. On tehty oikeita asioita ja menty monella saralla eteenpäin. Vielä on puolitoista kuukautta aikaa hakea kauden paras kunto.

Nyt Polet keskittyy harjoittelemaan ja tuskin kilpailee ennen MM-koitosta.

– Yhdet kisat taitaa olla Suomessa ennen MM-kisoja, mutta en ole varma sopiiko se meidän ohjelmaan. On leirejä ja muuta, ja se on kuitenkin aika pieni kisa, hän sanoi.

Vesisamoilijoista SM-mitaleille ylsi myös Jukka Hämäläinen, joka meloi lauantaina hopealle kanadalaisyksikköjen 200 metrillä.

Janne Urpunen
janne.urpunen@ess.fi
@
Tämä sisältö on avoinna tilaajillemme.

Haluatko lukea koko artikkelin?

Tilaa ESS VerkkoPlus 1 kk 9,90 € ja pääset lukemaan kaikki Etelä-Suomen Sanomien sisällöt.

Tilaa tästä 1kk
9,90€

Oletko jo tilaaja?

Mitä tunnetta juttu sinussa herätti? Vastaamalla näet, millaisia tunteita juttu herätti muissa lukijoissa.

Kommentit comments

Suosittelemme

Näitä luetaan nyt

Näitä luetaan nyt

Paikallismediat

Lue seuraavaksi