Aiheet

Käyttäjätiedot

Käyttäjä:
Maksullinen sisältö:
Omat tiedot Kirjaudu ulos
Urheilu-uutiset

Autosport: Rovanperälle Toyota-paikka ensi kaudeksi

Kalle Rovanperä on ajanut Skodalla viime vuodesta lähtien, mutta sopimus mahdollistaa Autosportin mukaan Skodasta irtautumisen tämän vuoden lopussa. Kuva: Lehtikuva / Markku Ulander

Rallilupaus Kalle Rovanperä ajaa ensi kaudella MM-sarjaa Toyotan tiimissä, kertoi Autosport-sivusto lähteisiinsä nojaten. Rovanperästä, 18, tulisi näin kaikkien aikojen nuorin täysipäiväinen tehdaskuljettaja MM-ralleissa.

Asianosaiset eivät vahvista Autosportin tietoja, mutta Rovanperän manageri Timo Jouhki uskoo suojattinsa olevan valmis isompaan vastuuseen. Rovanperä on ajanut Skodalla viime vuodesta lähtien, mutta sopimus mahdollistaa Autosportin mukaan Skodasta irtautumisen tämän vuoden lopussa.

– Skoda on ollut erittäin, erittäin hyvä Kallelle. Hän on testannut paljon ja tilanne on ollut erinomainen, mutta nyt aika on koittanut, Jouhki kertoo Autosportille.

– Halusimme nähdä, kuinka hän kehittyy nuoteissa, tallissa työskentelyssä, median kanssa toimimisessa ja edistyy fyysiseltä kunnoltaan. Ja hän on kehittynyt jokaisella alueella, ehkä jopa enemmän kuin osasimme odottaakaan, Jouhki hehkuttaa.

– Tavoite oli saada hänelle kokemusta kaikista ralleista. Tämän kauden jälkeen hän on kilpaillut kaikissa.

Toyota-päällikkö Tommi Mäkisen mukaan tällä hetkellä on "hieman liian aikaista" puhua ensi kauden kuljettajista. Mäkinen kuitenkin lisäsi, että mietintä kauden 2020 miehistöstä alkaa nyt.

Rovanperä pääsi jo vuonna 2017 testaamaan Toyotan Yaris WRC -autoa, ja spekulaatiot nuorukaisen Toyota-tulevaisuudesta ovat käyneet kuumina siitä lähtien. Managerinsa tavoin Rovanperäkin uskoo olevansa valmis WRC-rooliin.

– Jos kausi jatkuu tällaisena, silloin luulen, että voimme mennä isoihin autoihin, WRC 2 Pro -luokkaa johtava Rovanperä kertoi Autosportille, varoen täsmentämästä "isoa autoa".

Autosport kertoo myös, että Rovanperästä on kiinnostuttu M-Sportilla ja Hyundailla. Citroen sen sijaan pitää Sebastien Ogierin ja Esapekka Lapin.

Toyotaa ajavat tällä hetkellä MM-pistekärki Ott Tänak, Kris Meeke sekä Jari-Matti Latvala.

STT
Tämä sisältö on avoinna tilaajillemme.

Haluatko lukea koko artikkelin?

Tilaa ESS VerkkoPlus 1 kk 9,90 € ja pääset lukemaan kaikki Etelä-Suomen Sanomien sisällöt.

Tilaa tästä 1kk
9,90€

Oletko jo tilaaja?

Mitä tunnetta juttu sinussa herätti? Vastaamalla näet, millaisia tunteita juttu herätti muissa lukijoissa.

Kommentit comments

Suosittelemme

Näitä luetaan nyt

Näitä luetaan nyt

Paikallismediat

Lue seuraavaksi