Aiheet

Käyttäjätiedot

Käyttäjä:
Maksullinen sisältö:
Omat tiedot Kirjaudu ulos
Urheilu-uutiset

Tuore toiminnanjohtaja Ismo Hämäläinen lähtee puhtaalta pöydältä Hiihtoliittoon

Ismo Hämäläinen on kouliintunut Vierumäellä ennen kaikkea ihmisten johtajaksi. Suomen urheiluopiston työt pitävät hänet kiireisenä elokuun loppuun asti. Kuva: Armi Salonen

Jos viime viikon tiistaina valittua Hiihtoliiton uutta toiminnanjohtajaa Ismo Hämäläistä on uskominen, niin syyskuun alussa hänen työpöydällään on tilaa.

– Tykkään tehdä asioita analyyttisesti ja aloittaa puhtaalta pöydältä, omasta tulokulmastani. Tietenkin se pitää hyväksyttää (Hiihtoliiton) puheenjohtajalla ja johtokunnalla, Hämäläinen sanoo.

Toiminnanjohtajan työtä jo kesällä

Hämäläisen kesä kuulostaa kiireiseltä. Vaikka heinäkuussa on lomaa, niin tulevaa Hiihtoliitto-pestiä pitää työstää ajatuksissa vähintään taustalla jo ennen 1. syyskuuta alkavaa pestiä.

– Toiminnanjohtajan työhön liittyviä asioita täytyy tehdä ideoinnin tasolla jo ennen kuin työ alkaa. Olen jo nyt käynyt hakemassa sparrausta asioihin laji-ihmisiltä ja tehnyt erilaisia taustoituksia.

– Jo hakuprosessin aikana selkiytyi tiettyjä asioita. Hiihtoliitto on perinteikäs lajiliitto, mutta omalla kohdallani edessä on tiedon päivittämistä, sanoo muun muassa Hiihtoliitossa naisten maajoukkueen päävalmentajana työskennellyt Hämäläinen.

Nykyinen työ Suomen urheiluopiston valmennuskeskuksen johtajana Vierumäellä pitää sekin entisen menestyneen maastohiihtovalmentajan tiukasti työn touhussa.

– Tietyt asiat Vierumäellä pitää saada tehtyä ennen lomaa. Elokuun olen vielä täysillä kiinni Vierumäen töissä, koska tietyt prosessit siellä pitää saada jatkumaan. Se sisältää muun muassa ihmisten perehdyttämistä asioihin, sanoo kuusi vuotta valmennuskeskuksen johtajana toiminut Hämäläinen.

Vierumäellä pysyvää on muutos

Suomen urheiluopisto on ollut monen suomalaisen urheilujärjestön johtotehtävissä työskennelleen henkilön työpaikka jossakin vaiheessa uraa. Liikennettä on ollut myös toiseen suuntaan, opistolta järjestöihin ja lajiliittoihin.

Hämäläisen mielestä liike on ollut pitkään ominaista Vierumäelle.

– Pysyvää on muutos. Tälläkin hetkellä siellä on muutos päällä, nytkin on meneillään uuden strategian kehittäminen. Vierumäen yksi vahvuus on ollut ketterä ennakointi asioihin.

Kuinka vuodet Vierumäellä ovat kouluttaneet Hämäläistä vaikkapa juuri Hiihtoliiton toiminnanjohtajan tehtävää varten?

– Vierumäellä johtaminen on ihmisten johtamista, ja ihmisten johtamisen koen valmentamiseksi. (Toiminnanjohtajan) valinnassa korostettiin johtajuutta. Myös se, mitä olen valmentajana tehnyt, on johtamista, Hämäläinen tiivistää.

Risto Pohjanen
risto.pohjanen@mediataloesa.fi
@
Tämä sisältö on avoinna tilaajillemme.

Haluatko lukea koko artikkelin?

Tilaa ESS VerkkoPlus 1 kk 9,90 € ja pääset lukemaan kaikki Etelä-Suomen Sanomien sisällöt.

Tilaa tästä 1kk
9,90€

Oletko jo tilaaja?

Mitä tunnetta juttu sinussa herätti? Vastaamalla näet, millaisia tunteita juttu herätti muissa lukijoissa.

Kommentit comments

Suosittelemme

Näitä luetaan nyt

Näitä luetaan nyt

Paikallismediat

Lue seuraavaksi