Aiheet

Käyttäjätiedot

Käyttäjä:
Maksullinen sisältö:
Omat tiedot Kirjaudu ulos
Urheilu-uutiset

Jalkapallon Suomen cupin loppuottelun järjestyksenvalvonnasta vastannut Safetor: Kaasusumutinta jouduttiin käyttämään hätävarjeluna

Safetorin mukaan ottelun järjestäjä oli antanut järjestyksenvalvojille ehdottoman käskyn estää kannattajia tulemasta kentälle. LEHTIKUVA / JOAKIM HOLMSTRÖM

Turvallisuusyhtiö Safetor kertoo järjestyksenvalvojien käyttäneen kaasusumutetta hätävarjeluna jalkapallon Suomen cupin loppuottelussa lauantaina. Yritys vastasi Palloliiton turvallisuusyhteistyökumppanin alihankkijana tapahtuman järjestyksenvalvonnasta. Osa järjestyksenvalvojista käytti kaasusumutetta suojatakseen kentälle päässeitä kannattajia kiinniottaneita henkilöitä.

Safetor vastasi tiistain tiedotteellaan kritiikkiin, jota sumutteen käyttö herätti julkisuudessa. Loppuottelun 2–0-voittoa juhlineiden Ilves-kannattajien sosiaalisessa mediassa julkaiseman kuvamateriaalin perusteella näyttää, että sumutetta käytettiin myös katsomoon jääneisiin kannattajiin.

Ahvenanmaan poliisi on vastaanottanut tapahtumista kaksi sähköistä rikosilmoitusta.

Turvallisuusyhtiö noudatti ehdotonta käskyä

Safetorin tiedotteen mukaan ottelun järjestäjä oli antanut järjestyksenvalvojille ehdottoman käskyn estää kannattajia tulemasta kentälle. Safetorin mukaan kaasusumutinta ei käytetä pääsyn estämiseen, vaan kentälle pyrkivät kannattajat otetaan ensisijaisesti kiinni fyysistä voimaa käyttäen.

– Liiallinen voimankäyttö ei ole sallittua missään tilanteessa. Käytettävät voimakeinot on aina kyettävä määrittämään tilanteen vaatimalle tasolle, Safetorin toimitusjohtaja Tuomo Kamppinen sanoi tiedotteessa.

Tapahtuman riskitasoa nosti viranomaisilta saatu tieto kannattajien ottelua edeltävästä aggressiivisesta käytöksestä ja teräaseiden hallussapidosta. Poliisi otti jo ennen ottelua kiinni henkilöitä, joilla oli hallussaan teräaseita ja pyrotekniikkaa.

Poliisi ja Suomen urheilun eettinen keskus SUEK ovat aloittaneet selvitykset lauantain tapahtumista. Myös Safetor tiedotti aloittaneensa omavalvontaprosessin, jonka päämääränä on kehittää yhtiön toimintaa ja varmistaa työntekijöiden soveltuvuus suorittaa heille annettuja tehtäviä.

STT
Tämä sisältö on avoinna tilaajillemme.

Jatka lukemista LTV:n tarjoamana 2 vk maksutta!

Tilaa ESS VerkkoPlus 2 viikoksi maksutta ja pääset lukemaan kaikki Etelä-Suomen Sanomien sisällöt.

Tilaa 2 vk maksutta

Oletko jo tilaaja?

Mitä tunnetta juttu sinussa herätti? Vastaamalla näet, millaisia tunteita juttu herätti muissa lukijoissa.

Kommentit comments

Suosittelemme

Näitä luetaan nyt

Näitä luetaan nyt

Paikallismediat

Lue seuraavaksi