Aiheet

Käyttäjätiedot

Käyttäjä:
Maksullinen sisältö:
Omat tiedot Kirjaudu ulos
Urheilu-uutiset

Jari Kurri kauppasi iso siivun Jokeri-omistuksistaan – nikkelijalostamo osti 40 prosenttia seuran osakkeista

Norilsk Nickel Harjavalta hankki kaupassa 40 prosenttia seuran osakkeista, ja Kurrin omistus supistui 60 prosenttiin. LEHTIKUVA / JUSSI NUKARI

Jokerien puheenjohtaja, entinen NHL-tähti Jari Kurri on myynyt ison siivun Jokerit-osakkeistaan Norilsk Nickel Harjavalta -osakeyhtiölle. Yritys hankki kaupassa 40 prosenttia seuran osakkeista, ja Kurrin omistus supistui 60 prosenttiin.

Seura ilmoitti omistusjärjestelyistään maanantaina iltapäivällä.

– Olemme erittäin iloisia, että merkittävä suomalainen yhtiö haluaa lähteä tukemaan toimintaamme voimakkaasti tulevina vuosinamme KHL:ssä. Näiden positiivisten uutisten myötä aiomme kehittää yhteistyötä suomalaisten kumppaniemme kanssa ja tavoitteemme on myös etsiä uusia kotimaisia kumppaneita, jotka haluavat olla tukemassa Jokereiden kehitystä, Kurri kommentoi kauppaa Jokereiden nettisivuilla.

Jokerit solmi Norilsk Nickelion kanssa yhteistyösopimuksen vuoden 2018 alussa. Seura ilmoitti jo siinä vaiheessa, että yhtiöstä on tulossa yksi seuran pääkumppaneista.

Seura sai uuden toimitusjohtajan

Jokerit ilmoitti samalla, että se vaihtaa toimitusjohtajaa. Vuodesta 2014 Jokereissa työskennellyt Jukka Kohonen jättää tehtävän ja hänen tilalleen on nimetty Eveliina Mikkola. Mikkola on aiemmin toiminut Jokerien kotihallin Helsingin areenan kaupallisena johtajana.

Mikkola aloittaa tehtävässä välittömästi, ja hänestä tuli samalla ensimmäinen KHL-seurojen naistoimitusjohtaja.

– Tavoitteemme on tuoda kannattajamme ja yhteistyökumppanimme entistä lähemmäs seuraa ja järjestelmällisenä johtajana Eveliina on oikea henkilö johtamaan toimintaamme, Kurri kommentoi valintaa.

Liikemies ja kansanedustaja Harry "Hjallis" Harkimo toimi Jokerien taustalla vuodesta 1991 tähän kevääseen. Seura kertoi toukokuussa omistusjärjestelyistä, joissa seura siirtyi Harkimolta ja vähemmistöomistaja Arena Events Oy :ltä kokonaan Kurrin haltuun.

STT
Tämä sisältö on avoinna tilaajillemme.

Haluatko lukea koko artikkelin?

Tilaa ESS VerkkoPlus 1 kk 9,90 € ja pääset lukemaan kaikki Etelä-Suomen Sanomien sisällöt.

Tilaa tästä 1kk
9,90€

Oletko jo tilaaja?

Mitä tunnetta juttu sinussa herätti? Vastaamalla näet, millaisia tunteita juttu herätti muissa lukijoissa.

Kommentit comments

Suosittelemme

Näitä luetaan nyt

Paikallismediat

Lue seuraavaksi