Aiheet

Käyttäjätiedot

Käyttäjä:
Maksullinen sisältö:
Omat tiedot Kirjaudu ulos
Urheilu-uutiset

Tallipomo Tommi Mäkinen on ihmeissään – FIA:n hybridipäätös ei avaa asiaa tiimeille

Tommi Mäkinen. Lehtikuva / Markku Ulander

Toyotan rallitallia johtava Tommi Mäkinen vaatii Kansainväliseltä autoliitolta FIA:lta täsmennyksiä sääntöuudistukseen, joka tuo hybridimoottoreilla varustetut kilpurit rallin MM-sarjaan kaudesta 2022 eteenpäin.

Autonvalmistajat ovat pitkään pyytäneet uusia sääntöjä, jotta WRC-hybridiauton kehitystyö voidaan aloittaa. FIA julkisti uudistuksen perjantaina, mutta Mäkisen mukaan FIA:lla on vielä paljon tehtävää.

– Ei se ilmoitus kerro mitään lopullista päätöstä. Meille on nyt kerrottu, että sellaiseen teknologiaan mennään, mutta ei tuo päätös kerro meille tiimeille mitään. Onhan se tiedetty jo pitkään, että hybridit halutaan ja että ne ovat tulossa, Mäkinen sanoi käynnissä olevassa Sardinian MM-rallissa.

– Vielä emme voi tehdä yhtään mitään.

FIA on saanut talleilta kritiikkiä, että hybridipäätöksien kanssa on jahkailtu liian pitkään. Vaarana on, että autonvalmistajat vetäytyvät MM-sarjasta, jos uusi auto on rakennettava liian kiireellä. FIA:n venkoilu aiheutti jo rallicrossin MM-sarjan taantumisen, kun päätöstä autotehtaiden haluamista sähköautoista ei saatu tehtyä.

– Me autonvalmistajat olemme alun perin pyytäneet, että sääntöjen pitäisi olla selvillä kolme vuotta ennen kuin uudet autot otetaan käyttöön. Se tarkoittaa, että säännöt on saatava tämän vuoden loppuun mennessä, mutta en tiedä tapahtuuko niin, Mäkinen sanoi.

– FIA on muutenkin vähentänyt autonvalmistajien päätösvaltaa heittämällä ääniä pois neuvostossa. Ei siellä taida olla enää kuin kaksi valmistajien ääntä, joten sananvaltaa ei paljon ole. En sitten tiedä, miten hyvin autonvalmistajia muuten kuunnellaan, Mäkinen totesi.

STT
Tämä sisältö on avoinna tilaajillemme.

Haluatko lukea koko artikkelin?

Tilaa ESS VerkkoPlus 1 kk 9,90 € ja pääset lukemaan kaikki Etelä-Suomen Sanomien sisällöt.

Tilaa tästä 1kk
9,90€

Oletko jo tilaaja?

Mitä tunnetta juttu sinussa herätti? Vastaamalla näet, millaisia tunteita juttu herätti muissa lukijoissa.

Kommentit comments

Suosittelemme

Näitä luetaan nyt

Paikallismediat

Lue seuraavaksi