Aiheet

Käyttäjätiedot

Käyttäjä:
Maksullinen sisältö:
Omat tiedot Kirjaudu ulos
Urheilu-uutiset

Sähläys Semenyan kilpailukalenterin kanssa jatkuu, Timanttiliigan kilpailu jää sittenkin väliin

Sveitsin korkein oikeus palautti kesäkuun alussa Semenyan kilpailuoikeudet toistaiseksi. LEHTIKUVA/AFP

Olympiavoittaja Caster Semenya ei aiemmasta tiedosta poiketen kilpaile sunnuntaina Rabatin Timanttiliigan 800 metrillä. Rabatin kilpailun järjestäjät eivät aluksi hyväksyneet Semenyan ilmoittautumista, mutta vahvistivat tämän osanoton perjantaina. Tästä huolimatta Semenyaa ei nähdä sunnuntaina radalla.

– Hän sai kutsun kilpailuun, mutta ei pysty järjestämään mahdollisuutta saapua Rabatiin, Alain Blondel kilpailun järjestäjistä kertoi lauantaina uutistoimisto AFP:lle.

Sveitsin korkein oikeus palautti kesäkuun alussa Semenyan kilpailuoikeudet toistaiseksi ja salli hänen kilpailla kesäkuun 25. päivään asti ilman Kansainvälisen yleisurheiluliiton IAAF:n aiemmin määräämää lääkitystä testosteronitasojen alentamiseksi.

Testosteroniraja koskee ainoastaan naisten sarjan kilpailijoita, joilla on XY-sukupuolikromosomi. Yleensä miehillä on XY-kromosomi ja naisilla XX-kromosomi.

Eteläafrikkalainen Semenya ei ole ainoa keskimatkojen huippujuoksija, jota IAAF:n testosteronirajat koskevat. Rion vuoden 2016 olympialaisten 800 metrin koko mitalikolmikko – Semenya, Burundin Francine Niyonsaba ja Kenian Margaret Nyairera Wambui – on kertonut kuuluvansa testosteronisäännön piiriin.

STT
Tämä sisältö on avoinna tilaajillemme.

Haluatko lukea koko artikkelin?

Tilaa ESS VerkkoPlus 1 kk 9,90 € ja pääset lukemaan kaikki Etelä-Suomen Sanomien sisällöt.

Tilaa tästä 1kk
9,90€

Oletko jo tilaaja?

Mitä tunnetta juttu sinussa herätti? Vastaamalla näet, millaisia tunteita juttu herätti muissa lukijoissa.

Kommentit comments

Suosittelemme

Näitä luetaan nyt

Näitä luetaan nyt

Paikallismediat

Lue seuraavaksi