Aiheet

Käyttäjätiedot

Käyttäjä:
Maksullinen sisältö:
Omat tiedot Kirjaudu ulos
Urheilu-uutiset

Tuomas Hirvonen jäi LaBan haaviin – "Kaipasin maisemanvaihdoksen lisäksi uusia pelillisiä haasteita"

Tuomas Hirvosella (oik.) on tuoretta tuntumaa Korisliigan finaaleihin. Kausi 2018–2019 päättyi Kouvojen riveissä SM-hopeaan. Kuva: Ville Vuorinen / Lehtikuva

Kovaa vauhtia seurahistoriansa ensimmäiseen Korisliiga-kauteen valmistautuva Lahti Basketball naarasi siirtomarkkinoilta merkittävän vonkaleen.

Lahtelaisseura ilmoitti tehneensä vuoden mittaisen sopimuksen Kouvolan Kouvoista siirtyvän Tuomas Hirvosen, 23, kanssa tiistaina.

Sopimus oli monellakin tapaa yllätys ja se tuli puskista. Vaikka Hirvosen mennyt kausi ei ollut napakymppi, takamies pelasi kuitenkin parhaat ottelunsa pudotuspeleissä. Finaalisarjassa Karhu Basketia vastaan Hirvonen oli ajoittain parketin kuningas.

Vaikka Pantteri-patsas matkasikin otteluvoitoin 4–1 Kauhajoelle, Hirvonen kuului silti hyvätasoisessa finaalisarjassa kouvolalaisten ehdottomaan parhaimmistoon.

Lahti ei jättänyt kiinnostustaan osoittamatta

Taitavalla ja juonikkaalla pelinrakentajalla oli kauden jälkeen muitakin ottajia, mutta Lahti Basketball tuntui alusta asti parhaalta paikalta.

Kaappausta voi pitää melkoisena saaliina. Harvoin nousijajoukkue juhlii siirtomarkkinoilla. Hirvosen voi helposti laskea parhaiden kotimaisten takamiesten joukkoon.

– Lahti osoitti koko ajan kiinnostustaan. Tuli sellainen fiilis, että he oikeasti haluavat minut. Tiedän seuran toimintatavat ja sen, että siellä kehitetään yksilöllisesti nuoria pelaajia, Hirvonen sanoi.

Niin, niitä nuoria pelaajia. Vaikka Tuomas Hirvonen tekikin pääsarjadebyyttinsä jo kaudella 2011–2012, hän on vasta 23-vuotias. Ajoittain tuntuu, että Hirvonen on pelannut Korisliigassa jo iät ja ajat.

"Halusin jotain uutta."

Kouvolassa syntynyt ja siellä koko uransa pelannut Hirvonen kaipasi nyt muutosta. Kouvoissa homma toimi moitteettomasti, mutta kauden aikana puseroon hiipi tunne, että uudet tuulet voisivat tulla tarpeeseen.

– Halusin jotain uutta. Vedimme Kouvolassa Jyri Lehtosen alaisuudessa melko samalla pelityylillä vuodesta toiseen. Eli kaipasin maisemanvaihdoksen lisäksi myös uusia pelillisiä haasteita.

LaBassa hän haluaa ottaa seuraavan askeleen kohti ulkomaan ammattilaiskenttiä.

– Nytkin ulkomaille lähtö oli mielessä. Agenttini kuitenkin korosti, että olisi fiksumpaa jäädä vielä hetkeksi Suomeen kehittymään. Siksi halusin Lahteen. Koen, että LaBassa on mahdollista nousta seuraavalle tasolle.

Huomio muun muassa heittotaidon kehittämisessä

Hirvonen on kehittynyt joka vuosi, ja samaa tyyliä hän haluaa jatkaa myös Lahdessa. Hirvonen tunnetaan pallovarmana pelaajana, jonka peliäly on ajatustakin nopeampi. Syöttö- ja pelinlukutaitoa häneltä on aina löytynyt.

Kaukoheittopeli ei ole kuulunut miehen vahvuuksiin, mutta sekin osa-alue on mennyt selvästi eteenpäin.

– Totta kai kokonaisvaltainen kehittyminen on pääasia. Mutta jos yksittäistä asiaa miettii, niin heittotaitoa pitää parantaa. Myös raakaa voimaa on saatava lisää. Onneksi LaBassa on ammattimiehet hommissa.

Hirvosen viime kausi oli kaksijakoinen. Alkukausi meni erilaisten vammojen kanssa painiessa. Kun takaiskut oli taltutettu, alkoivat lyhyehkön pelimiehen otteet kohentua. Loppukeväästä Hirvonen oli suorastaan ilmiliekeissä.

– Vaikka finaalitappio otti alkuun koville, nyt alkaa jo tuntua siltä, että hopea olikin aika kirkas. Pelasimme pudotuspeleissä hyvää korista.

Kuka?

Tuomas Hirvonen

Syntynyt Kouvolassa 17. toukokuuta 1996.

Pituus 181 senttiä ja paino 78 kilogrammaa.

Kasvattajaseura: Kouvolan Pojat.

Saavutuksia: Yksi SM-kulta (kaudella 2015–2016) ja yksi SM-hopea (kaudella 2018–2019).

Teki kaudella 2018–2019 Korisliigan runkosarjassa ottelua kohti 8,5 pistettä ja antoi 4,2 syöttöä.

Pudotuspeleissä lukemat olivat 10,6 pistettä ja 2,6 syöttöä ottelua kohti.

Pelasi ensimmäisen kerran Korisliigassa kaudella 2011–2012.

Eerikki Lyytikäinen
@
Tämä sisältö on avoinna tilaajillemme.

Haluatko lukea koko artikkelin?

Tilaa ESS VerkkoPlus 1 kk 9,90 € ja pääset lukemaan kaikki Etelä-Suomen Sanomien sisällöt.

Tilaa tästä 1kk
9,90€

Oletko jo tilaaja?

Mitä tunnetta juttu sinussa herätti? Vastaamalla näet, millaisia tunteita juttu herätti muissa lukijoissa.

Kommentit comments

Suosittelemme

Näitä luetaan nyt

Näitä luetaan nyt

Paikallismediat

Lue seuraavaksi