Aiheet

Käyttäjätiedot

Käyttäjä:
Maksullinen sisältö:
Omat tiedot Kirjaudu ulos
Urheilu-uutiset

Toronto hämmentää NBA-piirejä – amerikkalaisen koripallon ylivalta uhattuna

Toronton parhaimmat pisteet keräsi Kawhi Leonard 26 pisteellä. LEHTIKUVA / AFP

Suomen miesten jääkiekkomaajoukkue valloitti toukokuun Slovakian MM-turnauksessa altavastaajana yleisön sympatiat ansaitusti puolelleen. Samanlaista polkua kulkee koripalloilun NBA-finaaleihin ensimmäistä kertaa historiassaan yltänyt kanadalainen Toronto Raptors.

Toronto hävisi edellisen loppuottelun Golden Statelle kotikentällään täpärästi 105–106, mutta johtaa finaalisarjaa yhä voitoin 3–2. NBA-mestaruus on seuraavan kerran katkolla Torontolle varhain perjantaina Suomen aikaa Golden Staten kotikentällä Oaklandissa.

Toronto on haastanut NBA:n dynastiaksi nousseen Golden Staten tosissaan. Kahden edelliskauden mestari jahtaa kotikentällään pakkovoittoa, jotta finaalisarja jatkuisi.

– Toronto on ollut NBA-kauden ehdoton yllättäjä. Kanada on leimattu niin alvariinsa jääkiekkomaaksi, että aika monella amerikkalaisella olisi sormi suussa, jos Raptors veisi NBA:n mestaruuden, huomauttaa koripallotietäjä Pentti Salmi.

Viihdyttävää koripalloa

Helsingin Kisa-Toverien miesten joukkueen Suomen mestariksi viidesti peräkkäin 1961–65 valmentanut ja koripallon vuosikirjan neljän vuosikymmenen ajan koostanut Salmi on viehättynyt Toronto Raptorsin pelistä. Aitokanadalaiseksi sensaatiojoukkuetta ei tosin voi kehua, sillä siinä ei pelaa yhtään kanadalaista.

– Toronto on niin lähellä jenkkien rajaa, että korikselle on siellä joka tapauksessa tilausta.

– Tykkään kyllä, että Toronto pelaa viihdyttävää koripalloa. Se lähestyy peliä vähän samalla tyylillä kuin Golden State, joka pelaa parhaimmillaan aivan hulvatonta korista: heittää välillä enemmän kolmen pisteen heittoja kuin kakkosia. Se on kauhean yleisöystävällistä, "Pedro" Salmi lisää.

Golden Staten tähtisikermään palasi viidennessä finaalissa pohjevaivan takia kuukauden sairauslomalla ollut laitahyökkääjä Kevin Durant. Hänen ilonsa oli lyhytaikainen, sillä Durantin loukattua äkisti akillesjänteensä peliaika jäi alle 12 minuutin.

Golden Staten pelaajistossa on ratkaisuvoimaa leveämmälti kuin Torontolla. Koripallon Grand Old Man Salmi, 91, liputtaa finaalisarjassa molempien puolesta.

– Nukuin taannoin Torontosta saamani Raptors-paita päälläni. Tykkään molempien finalistien peleistä. Ne pelaavat miellyttävää korista.

STT
Tämä sisältö on avoinna tilaajillemme.

Haluatko lukea koko artikkelin?

Tilaa ESS VerkkoPlus 1 kk 9,90 € ja pääset lukemaan kaikki Etelä-Suomen Sanomien sisällöt.

Tilaa tästä 1kk
9,90€

Oletko jo tilaaja?

Mitä tunnetta juttu sinussa herätti? Vastaamalla näet, millaisia tunteita juttu herätti muissa lukijoissa.

Kommentit comments

Suosittelemme

Näitä luetaan nyt

Näitä luetaan nyt

Paikallismediat

Lue seuraavaksi