Aiheet

Käyttäjätiedot

Käyttäjä:
Maksullinen sisältö:
Omat tiedot Kirjaudu ulos
Urheilu-uutiset

Kaskinen ja Stengård löysivät mitalipallille

Suomalaiset pyöräsuunnistajat päättivät EM-urakkansa maanantaina Puolan Wroclawissa kahteen mitaliin. Kare Kaskinen saavutti yhteislähtökilpailussa hopean ja Ingrid Stengård pronssin, mikä kasvatti suomalaisten kokonaissaaliin kolmeen mitaliin.

Ulvilassa asuva Kaskinen jäi miesten yhteislähdössä 23 sekuntia kilpailun voittaneesta Venäjän Anton Foliforovista. Espanjan Angel Garcia ajoi kolmanneksi.

– Kilpailu ei ollut taidollisesti eikä fyysisesti liian vaativa, kun tällainen puolivireinenkin kaveri pääsi menestymään, Kaskinen hämmästeli mitalisijoitustaan Suunnistusliiton tiedotteessa.

– Yhteislähtökilpailussa on viisainta pysyä letkassa. Nyt löytyi sopiviin kohtiin järkeä ja tein hyviä ratkaisuja, joilla pääsi kuittaamaan muiden virheitä. Maastossa ajattelin, että ehkä tällä kymmenen sakkiin ajetaan.

Edellisissä EM-kisoissa Kaskinen saavutti pronssimitalin sekaviestissä.

Pekka Niemi oli Wroclawin yhteislähdössä kahdeksas, hallitseva maailmanmestari Jussi Laurila 12:s ja Juha Lilja 18:s.

Stengård palasi mitalikantaan

Stengård teki naisten kilpailussa vauhdikkaan paluun äitiyslomilta suunnistusradoilla. Hän jäi kilpailun voittaneesta Tanskan Camilla Söegaardista kaksi minuuttia 31 sekuntia, mutta vain yhdeksän sekuntia hopealle ajaneesta Britannian Claire Dallimoresta.

– Muutama reitinvalinta ei ollut ihan paras, ja toisella lenkillä aloin hyytyä ylämäkeen. Onneksi matka ei ollut tämän pidempi, Stengård tiivisti kilpailukokemuksensa.

Edellisen mitalinsa Stengård saavutti Puolan EM-kisoissa 2013.

– Tässä on ollut muutamat vuodet sitä sun tätä. Tiesin, että näissä EM-kilpailuissa on vain yksi matka, jolla voin pärjätä, joten kyllä mitali ilahduttaa kovasti, Stengård kertoi.

Marika Hara kärsi kilpailussa välineongelmista ja keskeytti.

STT
Tämä sisältö on avoinna tilaajillemme.

Haluatko lukea koko artikkelin?

Tilaa ESS VerkkoPlus 1 kk 9,90 € ja pääset lukemaan kaikki Etelä-Suomen Sanomien sisällöt.

Tilaa tästä 1kk
9,90€

Oletko jo tilaaja?

Mitä tunnetta juttu sinussa herätti? Vastaamalla näet, millaisia tunteita juttu herätti muissa lukijoissa.

Kommentit comments

Suosittelemme

Näitä luetaan nyt

Paikallismediat

Lue seuraavaksi