Aiheet

Käyttäjätiedot

Käyttäjä:
Maksullinen sisältö:
Omat tiedot Kirjaudu ulos
Urheilu-uutiset

Kaisa Sali urakoi kolmanneksi Ironman-sarjan triathlonissa Australiassa

Triathlonisti Kaisa Sali harjoitteli kuntosalilla Helsingissä helmikuussa. LEHTIKUVA / ANTTI AIMO-KOIVISTO

Kaisa Sali sijoittui kolmanneksi triathlonin täysmatkan Ironman-sarjan kilpailussa Australian Cairnsissa sunnuntaina, ensimmäisessä kisassaan sitten pettymykseen päättyneen Havaijin MM-kisan viime lokakuussa. Paluu oli kokeneelle urheilijalle mieluisa ennen kaikkea siksi, että kisa varmisti paluun myös Havaijin MM-koitokseen ensi lokakuussa.

Salin, 37, tavoitteena Cairnsista oli varmistaa paikka tämän vuoden MM-kisoihin, ja kakkossija olisi varmistanut paikan ilman mitään epävarmuuksia. Ja lähellä toinen sija olikin, mutta matka loppui ihan pikkaisen kesken: eroa toiseksi ehtineeseen Australian Sarah Crowleyhin oli lopulta vain 14 sekuntia.

– Lähelle pääsin, mutta ihan ei riittänyt, Sali hymyili STT:lle puhelimitse hieman vajaan yhdeksän tunnin koettelemuksen jälkeen. Hän kiri koko maratonin ajan eroa edellä meneviin.

Kolmossijakin täytti kuitenkin tavoitteen, sillä Crowleylla oli jo aiemmin hankittu MM-paikka.

– Kyllä tämä varmasti riittää, ja se on todella hienoa, Sali riemuitsi saatuaan paineet niskasta MM-osanoton suhteen.

Salin aika täysimittaisella matkalla eli 3,8 kilometrin uinnilla, 180 kilometrin pyöräilyllä ja maratonilla oli 8.53.51. Kisan voitti Uuden-Seelannin Teresa Adam ajalla 8.48.34, joka olisi miestenkin kisassa riittänyt viidenneksi.

Maratonilla toiseksi nopein

Sali oli kisassa uinnin jälkeen kuudentena ja pyöräilyn jälkeen neljäntenä, vaikka tuulinen Cairns toikin haastetta riittämiin aalloissa ja vastatuulessa. Maratonilla Sali oli naisten sarjan toiseksi nopein välillä kiusanneista vatsavaivoista huolimatta, ja Crowley hävisi juoksussa kahdeksan minuuttia.

– Kroppa tuntui hyvälle, vaikka tänne tultiinkin vähän aliharjoitelleena. Kovia treenejä ei ole tehty, mutta nyt rakennetaan kohti MM-kilpailua, Sali tiivisti.

Seuraava kilpailu on suunnitelmien mukaan kolmen viikon päästä Lahdessa, jos vain palautuminen rankasta täysmatkasta sujuu hyvin. Kesän aikana Sali aikoo kisata vain puolimatkoja.

– Seuraava täysmatka olisi sitten MM-Havaiji.

STT
Tämä sisältö on avoinna tilaajillemme.

Haluatko lukea koko artikkelin?

Tilaa ESS VerkkoPlus 1 kk 9,90 € ja pääset lukemaan kaikki Etelä-Suomen Sanomien sisällöt.

Tilaa tästä 1kk
9,90€

Oletko jo tilaaja?

Mitä tunnetta juttu sinussa herätti? Vastaamalla näet, millaisia tunteita juttu herätti muissa lukijoissa.

Kommentit comments

Suosittelemme

Näitä luetaan nyt

Näitä luetaan nyt

Paikallismediat

Lue seuraavaksi