Aiheet

Käyttäjätiedot

Käyttäjä:
Maksullinen sisältö:
Omat tiedot Kirjaudu ulos
Urheilu-uutiset

Maailman ykkössuunnistaja Alexandersson viihtyi Nuuksion helteessä –Kirmula kirmasi uransa parhaaseen sijoitukseen ja Teini suunnisti kolmanneksi

Nuuksion maisemissa suunnistetut maailmancupin avauskilpailut kertoivat ruotsalaisten olevan kunnossa. Lämpötila hipoi Vihdin Tervalammella ruotsalaisen saunan lukemia, mikä tuntui sopivan länsinaapureille.

Naisten kilpailun voitti ylivoimaisesti lajia hallitseva Tove Alexandersson, ja miesten kisan ykkönen oli lähes yhtä selvästi Gustav Bergman.

Alexandersson jätti kisan kakkosta Venäjän Natalia Gemperleä reilut puolitoista minuuttia. Jotain maailman ykkössuunnistajan kunnosta kertoo sekin, että hän kertoi jättäneensä juomapisteen väliin. Maaliin hän ehti 4,6 kilometrin rankalta reitiltä alle puolessa tunnissa.

– Nautin siitä, kun on raskasta. Hyvä kisa oli, tein vain yhden virheen, seitsenkertainen maailmanmestari hymyili.

Miesten voittaja Bergman oli yhtä hyvävoimainen.

– Vielä yksi kierros, sitten tulen, tukholmalainen huikkasi vastauksena haastattelupyyntöön loppuverryttelyssä.

Suomalaiset maistoivat hikeä ja verta

Suomalaisista palkinnoille ylsi norjalaista Haldenia edustava Marika Teini, joka oli kolmas. Keskimatkan Euroopan mestari ja MM-hopeanainen oli yllättynyt sijoituksestaan, sillä jalka tuntui raskaalta Nuuksion erämailla.

Alkuvuoden lähinnä Norjassa harjoittelut suunnistaja totesi, että kuumalla säällä "pää pehmenee" helposti. Nuuksiossa virheitä ei kuitenkaan juuri tullut.

– Jos matkalla olisi sanottu, että tulen maaliin kolmantena, niin olisin vastannut, että älä hulluttele. Talvi oli suoraan sanottuna huono, joten siihen nähden sijoitus on helpotus, Teini pohti.

Miehissä Miika Kirmula juoksi uransa selvästi parhaan maailmancup-sijoituksen ja oli seitsemäs. Urakan vaativuus näkyi Kirmulan kasvoilta maalissa. Hiki virtasi, ja vertakin tuli, jos ei sentään virrannut matkan varrella tulleista naarmuista.

– Kisan vaativuus oli tiedossa, ja siihen osasi valmistautua, Kirmula sanoi.

Hellekisat eivät sinänsä ole uusi tuttavuus suunnistajille, mutta Nuuksion koitos oli kauden ensimmäinen, jossa elohopea kipusi 30 asteen tuntumaan.

– Vesikelillä raikkaassa ilmassa ei joudu ottamaan välillä kävelyaskelia, Kirmula naurahti.

STT
Tämä sisältö on avoinna tilaajillemme.

Haluatko lukea koko artikkelin?

Tilaa ESS VerkkoPlus 1 kk 9,90 € ja pääset lukemaan kaikki Etelä-Suomen Sanomien sisällöt.

Tilaa tästä 1kk
9,90€

Oletko jo tilaaja?

Mitä tunnetta juttu sinussa herätti? Vastaamalla näet, millaisia tunteita juttu herätti muissa lukijoissa.

Kommentit comments

Suosittelemme

Näitä luetaan nyt

Näitä luetaan nyt

Paikallismediat

Lue seuraavaksi