Aiheet

Käyttäjätiedot

Käyttäjä:
Maksullinen sisältö:
Omat tiedot Kirjaudu ulos
Urheilu-uutiset

Aki Riihilahti varoittaa ammattilaisjalkapallon kuolevan pienissä maissa, jos Mestarien liigaa ei uudisteta

Jalkapallon eurooppalaisten seurajoukkueiden järjestö ECA puolustaa Mestarien liigaan suunniteltuja uudistuksia, jotka parantaisivat pienien maiden ja liigojen seurojen asemaa turnauksessa. Maltalla kokoontuneen ECA:n varapuheenjohtaja Aki Riihilahti puhui kongressin päätöstilaisuudessa perjantaina uhkasta, jonka nykyinen isojen liigojen jättiseuroja suosiva turnausjärjestelmä asettaa.

– Nykyinen malli ei toimi suurimmassa osassa maista. Jos jatkamme tällä lailla, ammattilaisjalkapallosta tulee (Suomen kaltaisissa) maissa merkityksetöntä, ja se kuolee hitaasti, HJK:n toimitusjohtaja Riihilahti varoitti.

ECA:n kongresissa oli 156 eurooppalaisen jalkapalloseuran edustajat. Järjestö on ehdottanut Mestarien liigan uudistamista siten, että mukaan pääsisi 128 joukkuetta. Ne sijoitettaisiin kolmeen divisioonaan niin, että nousu korkeammalle tasolle olisi mahdollista. Korkeimmalla tasolla pelattaisiin neljässä kahdeksan joukkueen lohkossa.

Italialaisen Juventuksen puheenjohtaja Andrea Agnelli oli kehittämisen puolesta, vaikka edustaakin yhtä Euroopan jättiläisseuroista. Hänen mukaansa ECA ja Euroopan jalkapalloliitto Uefa käsittelevät ehdotusta syksyllä.

– Kaikki seurat ymmärtävät, että tämä on vasta prosessin alku. Mitään ei ole hakattu kiveen, ja keskusteltavaa on vielä paljon, Agnelli sanoi.

Isot liigat vastustavat

Agnelli korosti, että eri maiden seurojen näkemykset otetaan huomioon kehitystyössä. Mestarien liigan ottelumäärän kasvaminen vaikuttaisi myös kansallisiin liigoihin, joilla on omat intressinsä asiassa.

– Jos teemme tämän oikein, voimme kehittää taloutta vahingoittamatta kansallisia mestaruussarjoja, Agnelli sanoi.

Agnellin mukaan asiassa ovat vastapuolina viiden suurimman kansallisen liigan edustajat ja muu Eurooppa. Uudistusta ovat vastustaneet julkisesti muun muassa Englannin Valioliiga sekä muutamat espanjalaiset seurat. Jättiläiset Barcelona ja Real Madrid eivät ole tässä joukossa mukana.

Riihilahden tavoin ECA:n puheenjohtajistoon kuuluva Edwin van der Sar peräänkuulutti laajaa osallistujakaartia maanosan seurajoukkueturnauksessa.

– Tämä on eurooppalainen kilpailu. Siihen pitää osallistua joukkueita mahdollisimman monesta maasta. Minkä vuoksi olisi hyvä antaa Espanjan tai Englannin viidenneksi parhaan joukkueen osallistua ennen Turkin, Itävallan tai Skotlannin mestaria, Ajaxin johdossa toimiva ex-maalivahti kysyi.

STT
Tämä sisältö on avoinna tilaajillemme.

Haluatko lukea koko artikkelin?

Tilaa ESS VerkkoPlus 1 kk 9,90 € ja pääset lukemaan kaikki Etelä-Suomen Sanomien sisällöt.

Tilaa tästä 1kk
9,90€

Oletko jo tilaaja?

Mitä tunnetta juttu sinussa herätti? Vastaamalla näet, millaisia tunteita juttu herätti muissa lukijoissa.

Kommentit comments

Suosittelemme

Näitä luetaan nyt

Näitä luetaan nyt

Paikallismediat

Lue seuraavaksi