Aiheet

Käyttäjätiedot

Käyttäjä:
Maksullinen sisältö:
Omat tiedot Kirjaudu ulos
Urheilu-uutiset

Ensikertalainen Ruohola hakee Nuuksiosta korkeaa sijoitusta, vuonomaahan karannut Teini tähtää mitaliputken jatkumiseen

Suunnistusmaajoukkueen Olli Ojanaho (vas.), Venla Harju, Marika Teini, Miika Kirmula, Akseli Ruohola ja valmentaja Petteri Kähäri ennakoivat alkavaa kansainvälistä huippusuunnistuskautta torstaina järjestetyssä lehdistötilaisuudessa. LEHTIKUVA / VESA MOILANEN

Suomi lähettää ison joukkueen ensi viikonloppuna Nuuksion metsissä Vihdissä käytäviin suunnistuksen maailmancupin kisoihin. Lauantain keskimatkan kilpailussa 20-vuotias Akseli Ruohola pääsee ensimmäistä kertaa näkemään kansainvälisen huipputason vauhtia.

Ruohola on menestynyt nuorten kisoissa ja kävi kokeilemassa aikuisten sarjoja jo viime vuonna. Keväällä kokeilut saivat jatkoa, ja vauhtia tuntuu riittävän. Hän voitti helatorstaina Karjalohjalla näyttökilpailun, ja valinta maajoukkueeseen oli selvä.

Nuoret suunnistajat tulevat maajoukkueeseen useimmiten sprinttikisojen kautta. Ruohola lähtee kuitenkin heti maastoon ja tekee sen empimättä.

– Sillä ajatuksella, että metsäkisoissakin pärjää.

Ensikertalaiselle oman sijoituksen arviointi tai tavoitteen asettaminen sen perusteella on vaikeaa. Ruohola sanoo kuitenkin uskovansa, että hyvä suoritus tutussa suomalaismaastossa voi kantaa tuloslistassa "aika korkealle".

Haasteena hän pitää sitä, ettei oman parhaan tason ulosmittaaminen ole aina onnistunut jännityksen vuoksi.

– Olen oppinut, ettei yksi kisa ole kaikki, eikä maailma siihen kaadu, Ruohola totesi.

Euroopan mestari Teini muutti Norjaan tutustumaan MM-maastoihin

Viime kesänä keskimatkalla EM-kultaa ja MM-hopeaa suunnistanut Marika Teini panostaa mitaliputken jatkumiseen tänä suvena. Hän vaihtoi seuratasolla norjalaiseen Haldeniin. MM-kisat pidetään elokuussa vuonomaassa, jonka maastoihin on hyvä tutustua.

Maailmancupin avauksessa Nuuksiossa saa tärkeän signaalin omasta kunnosta.

– Siellä näkee, mitkä ominaisuudet ovat hyvällä tasolla ja mitä pitää kehittää.

Puolustusvoimissa työskentelevä Teini on tyytyväinen tilanteeseensa Norjassa.

– Tuli tilaisuus mennä. Näen myös norjalaista harjoituskulttuuria samalla, ja voin itsekin viedä sinne jotain uutta ärsykettä. Hyvin on otettu vastaan.

Suunnistajat ovat yhteisöllistä porukkaa, ja Haldenissa on muutenkin kansainvälinen tunnelma. Varsinaista kilpailuasetelmaa ei ole, vaikka norjalaiset toki ovatkin kova vastus kotimaastoissaan MM-rasteilla.

– Työ joustaa sen verran, että pystyin lähtemään viideksi kuukaudeksi sinne. Käyn kevyemmillä treeniviikoilla Suomessa tekemässä töitä ja saan samalla muuta ajateltavaa. Sitten palaan taas Norjaan ikään kuin leiriviikolle. Kaikki tähtää sinne elokuuhun, 30-vuotias Teini sanoo.

STT
Tämä sisältö on avoinna tilaajillemme.

Jatka lukemista LTV:n tarjoamana 2 vk maksutta!

Tilaa ESS VerkkoPlus 2 viikoksi maksutta ja pääset lukemaan kaikki Etelä-Suomen Sanomien sisällöt.

Tilaa 2 vk maksutta

Oletko jo tilaaja?

Mitä tunnetta juttu sinussa herätti? Vastaamalla näet, millaisia tunteita juttu herätti muissa lukijoissa.

Kommentit comments

Suosittelemme

Näitä luetaan nyt

Näitä luetaan nyt

Paikallismediat

Lue seuraavaksi