Aiheet

Käyttäjätiedot

Käyttäjä:
Maksullinen sisältö:
Omat tiedot Kirjaudu ulos
Urheilu-uutiset

Suomalaispelaajat juhlivat jäällä mutta eivät MM-pistepörssissä

Tähdistökentälliseen ylsi suomalaisista puolustaja Mikko Lehtonen. LEHTIKUVA / JUSSI NUKARI

Suomen jääkiekkomaajoukkueen pelaajien riemu oli ylimmillään myöhään sunnuntai-iltana joukkueen voitettua maailmanmestaruuden, mutta MM-kisojen pistepörssissä juhlivat muut nimet.

Slovakian Bratislavassa ja Kosicessa pelatun MM-turnauksen pistepörssin voitti Ruotsin William Nylander, joka keräsi kahdeksassa ottelussa tehopisteet 5+13=18.

Nylanderin takana tulivat kymmenen ottelua pelanneet Venäjän Nikita Kutsherov ja Nikita Gusev sekä Tshekin Jakub Voracek, jotka napsivat 16 pistettä mieheen. Kutsherovin pistesaldo oli 6+10, Gusevin 4+12 ja Voracekin 4+12.

Suomalaisista eniten pisteitä keräsi hyökkääjä Sakari Manninen, jonka saldo oli 2+9=11. Hän sijoittui turnauksen pistepörssissä 13:nneksi. Mannisen lisäksi Leijonista Kaapo Kakko (6+1=7) ja Harri Pesonen (4+3=7) ylsivät pistepörssissä niukasti 30 parhaan joukkoon.

Suomen joukkueen tasaisuudesta ja vastuunkantajien leveydestä kertoo, että kenttäpelaajista vain Juho Lammikko ja Eetu Luostarinen jäivät tehopisteittä.

Luostarisen turnaus jäi kesken loukkaantumisen takia. Lammikko oli kolmesta pelistä sivussa loukkaantumisen takia.

Sto ne arvokkain pelaaja

Turnauksen maalipörssin voitti Kanadan Mark Stone, joka viimeisteli kahdeksan osumaa. Kakko teki kuusi osumaa ja oli maalipörssin jaetulla seitsemännellä sijalla.

Stone valittiin turnauksen arvokkaimmaksi pelaajaksi. Parhaaksi maalivahdiksi nimettiin Venäjän Andrei Vasilevski, puolustajaksi Tshekin Filip Hronek ja hyökkääjäksi Kutsherov.

Tähdistökentälliseen ylsi suomalaisista puolustaja Mikko Lehtonen. Hänen lisäkseen tähdistönimityksen saivat Vasilevski, Hronek, Stone, Nylander ja Voracek.

STT
Tämä sisältö on avoinna tilaajillemme.

Haluatko lukea koko artikkelin?

Tilaa ESS VerkkoPlus 1 kk 9,90 € ja pääset lukemaan kaikki Etelä-Suomen Sanomien sisällöt.

Tilaa tästä 1kk
9,90€

Oletko jo tilaaja?

Mitä tunnetta juttu sinussa herätti? Vastaamalla näet, millaisia tunteita juttu herätti muissa lukijoissa.

Kommentit comments

Suosittelemme

Näitä luetaan nyt

Paikallismediat

Lue seuraavaksi