Aiheet

Käyttäjätiedot

Käyttäjä:
Maksullinen sisältö:
Omat tiedot Kirjaudu ulos
Urheilu-uutiset

Raitala juhli Vieremällä Ojanperän valmennettavilla

Ravivalmentaja Antti Ojanperällä on viikonlopun aikana monta rautaa tulessa, kun pihtiputaalaisen valmennettavia kilpailee sekä Ruotsin puolella Tukholmassa että kotimaan tärkeimmissä raveissa Vieremällä, jossa järjestettiin Ravilauantai iltakuuden jälkeen.

Ojanperä ei ollut Savossa paikan päällä todistamassa, kun Santtu Raitala ajoi tallin hevosilla täyden potin eli neljä voittoa. Palkintorahoja nelikko kahmi omistajilleen yhteensä 21 500 euroa.

– Luulen kyllä, että johtajakin on Solvallassa nyt tyytyväinen, Raitala naurahti.

Suurimmat setelit menivät Tir Du Cauxille sekä Siirin Ällille, jotka voittivat rotujensa kovimmat sarjat. Tir Du Caux on jo 12-vuotias ravuri, mutta ikä ei Raitalan mukaan näy siinä.

– Sillä on vielä sellainen terve elämänilo jäljellä, ja tuntuu, että hevonen vaan paranee, kun saa ikää lisää, hän kuvaili.

Tapani Krapu omistaa Siirin Ällin, jolle täysosuma oli kauden ensimmäinen. Sillä on takana jo kaksi hankosidevammaa, mutta se on tehnyt tauon jälkeen hyviä juoksuja ja mennyt starttien myötä taas oikeaan suuntaan.

– Hattu pitää ottaa pois sen edessä. Heti kun ruvettiin 4-vuotiaana kilpailemaan, se on ollut siitä lähtien Suomen huipulla, Krapu muistutti.

Avausvoittonsa tälle vuodelle otti myös Gute Band, joka tuli Ojanperän talliin talvella Ruotsista. Tapani Krapu on mukana senkin omistajatallissa, jonka muut osakkaat lähtivät Ojanperän tavoin viikonlopuksi Ruotsiin.

Neljännen voiton toi Malecon, joka oli tallikavereidensa tapaan lähtönsä suosikki, vaikka alla oli selvästi heikompia sijoituksia. Raitala huomautti, että se oli juossut huomattavasti kovemmissa lähdöissä ja ettei hevosen luokka ole mihinkään kadonnut.

Santtu Raitala asuu Ojanperän tavoin Pihtiputaalla, ja nuoret miehet ovat tunteneet toisensa jo pitkään.

– Välillä voi olla, että puhutaan paljon muista asioista kavereina ja hevosista puhuminen jää toissijaiseksi asiaksi, Raitala kuvaili suhdetta.

STT
Tämä sisältö on avoinna tilaajillemme.

Haluatko lukea koko artikkelin?

Tilaa ESS VerkkoPlus 1 kk 9,90 € ja pääset lukemaan kaikki Etelä-Suomen Sanomien sisällöt.

Tilaa tästä 1kk
9,90€

Oletko jo tilaaja?

Mitä tunnetta juttu sinussa herätti? Vastaamalla näet, millaisia tunteita juttu herätti muissa lukijoissa.

Kommentit comments

Suosittelemme

Näitä luetaan nyt

Näitä luetaan nyt

Paikallismediat

Lue seuraavaksi