Aiheet

Käyttäjätiedot

Käyttäjä:
Maksullinen sisältö:
Omat tiedot Kirjaudu ulos
Urheilu-uutiset

Ukraina pilasi Banksin debyytin päävalmentajana – Suomi sai palloja varpaille jatkopallohyökkäyksissä

Joel Banks ei seurakiireiden takia ehtinyt olla joukkueen valmistavalla leirillä kovinkaan kauaa.. LEHTIKUVA / KALLE PARKKINEN

Britti Joel Banksin debyytti Suomen lentopallomaajoukkueen päävalmentajana ei alkanut aurinkoisesti, sillä Ukraina voitti lauantaina Tampereella pelatun Kultaisen liigan avausottelun 3–1.

Suomi voitti avauserän kuudennella eräpallollaan 30–28, mutta sen jälkeen Ukraina vei ottelua. Etenkin Suomen hyökkäystehot jäivät tappioerissä todella heikoiksi.

– Mielestäni ottelussa oli hyviä hetkiä paljon ja varmasti ottelu oli minulle hyödyllinen monella tavalla. Täytyy samalla muistaa millä tasolla Ukraina pelasi EM-karsinnoissa, ja tämä täällä ollut joukkue on heidän ykköskokoonpanonsa, Banks sanoi.

Suomella oli avauskokoonpanossa viisi pelaajaa niistä seitsemästä, jotka lähes tasan vuosi sitten aloittivat Tshekkiä vastaan vuoden 2018 Kultaisessa liigassa. He olivat passari Akseli Lankinen, hakkuri Samuli Kaislasalo, keskitorjujat Tommi Siirilä ja Sauli Sinkkonen sekä libero Lauri Kerminen.

– Tuttuja pelaajia on, mutta uuden valmentajan systeemit ovat silti erilaiset. Pelissä näkyi, ettei Banks ehtinyt seurakiireiden takia olla joukkueen valmistavalla leirillä kovinkaan kauaa. Meillä on yleensä syöttö vahvin ase, mutta tänään se oli kaukana siitä tasosta, Kaislasalo sanoi.

Ajoittain hyvää puolustuspeliä

Kaislasalo teki 15 pistettä, aloittaneet yleispelaajat Niko Suihkonen ja Antti Ronkainen 12 mieheen. Mutta kolmikon hyökkäysprosentit olivat välillä 35–42, mikä taso ei riittänyt. Ukraina voitti torjuntapisteet 16–9.

– Meillä oli ajoittain hyvää puolustuspeliä, mutta liian usein jatkopallohyökkäyksestä tuli pallo varpaille. Sellainen ei kuulu meidän pelityyliin ja olen varma, että seuraavassa ottelussa pelaamme paremmin, Kaislasalo sanoi.

Kaislasalo oli vuosi sitten viidessä kuudesta alkulohkon ottelusta Suomen tehokkain pelaaja. Suomi ei selviytynyt lopputurnaukseen.

Ukrainan valmentajana toimii lentopalloliigassa mestaruutta VaLePassa 2012 ja 2014 juhlinut Ugis Krastins.

STT
Tämä sisältö on avoinna tilaajillemme.

Haluatko lukea koko artikkelin?

Tilaa ESS VerkkoPlus 1 kk 9,90 € ja pääset lukemaan kaikki Etelä-Suomen Sanomien sisällöt.

Tilaa tästä 1kk
9,90€

Oletko jo tilaaja?

Mitä tunnetta juttu sinussa herätti? Vastaamalla näet, millaisia tunteita juttu herätti muissa lukijoissa.

Kommentit comments

Suosittelemme

Näitä luetaan nyt

Näitä luetaan nyt

Paikallismediat

Lue seuraavaksi