Aiheet

Käyttäjätiedot

Käyttäjä:
Maksullinen sisältö:
Omat tiedot Kirjaudu ulos
Urheilu-uutiset

Kanada murskasi Tshekin ja kohtaa Suomen MM-finaalissa

Tshekin Michael Frolik (vas.) ja Kanadan Mark Stone. LEHTIKUVA / MARTTI KAINULAINEN

Suomi kohtaa jääkiekon MM-kisojen loppuottelussa Kanadan, joka nujersi lauantain myöhäisemmässä välierässä Tshekin 5–1. Suomi ja Kanada pelasivat MM-finaalissa viimeksi kolme vuotta sitten Moskovassa, jossa Kanada vei maailmanmestaruuden.

Tämänvuotisissa MM-kisoissa Suomi ja Kanada kohtasivat alkulohkon avausottelussaan, jonka Suomi voitti kaksi maalia taituroineen Kaapo Kakon johdolla 3–1.

Tshekki jaksoi pitää välieränsä Kanadaa vastaan tasoissa vain runsaat viisi minuuttia, kunnes Mark Stone iski Kanadan 1–0-johtoon. Toista erää oli pelattu vain kymmenen sekuntia, kun Darnell Nurse poimi paluukiekon Tshekin maalin takaa, kiersi takatolpalle ja ujutti 2–0. Vajaat viisi minuuttia myöhemmin Pierre-Luc Dubois vei Tshekin puolustussekoilun avustamana Kanadan jo 3–0-johtoon, ja Tshekin maalivahti Patrik Bartosak sai siirtyä vilttiketjuun, kun Pavel Francouz luisteli hänen tilalleen.

Kolmannen erän alussa Tshekki rynnisti vielä kerran Bratislavan 9 000-päisen yleisön tukemana, mutta Kyle Turrisin ajassa 46.26 laukoma 4–0-maali oli viimeinen naula. Maalin pohjusti Anthony Mantha, joka polki kiekonriiston jälkeen Tshekin päähän ja syötti kiekon Turrisille avopaikkaan.

Ajassa 53.00 Thomas Chabot laukoi jo 5–0, mutta 59 sekuntia myöhemmin Tshekki sai vihdoin maalin aikaiseksi, kun Tomas Zohorna osui.

Suomen ja Kanadan välinen MM-finaali alkaa sunnuntaina Suomen aikaa kello 21.15.

STT
Tämä sisältö on avoinna tilaajillemme.

Haluatko lukea koko artikkelin?

Tilaa ESS VerkkoPlus 1 kk 9,90 € ja pääset lukemaan kaikki Etelä-Suomen Sanomien sisällöt.

Tilaa tästä 1kk
9,90€

Oletko jo tilaaja?

Mitä tunnetta juttu sinussa herätti? Vastaamalla näet, millaisia tunteita juttu herätti muissa lukijoissa.

Kommentit comments

Suosittelemme

Näitä luetaan nyt

Näitä luetaan nyt

Paikallismediat

Lue seuraavaksi