Aiheet

Käyttäjätiedot

Käyttäjä:
Maksullinen sisältö:
Omat tiedot Kirjaudu ulos
Urheilu-uutiset

Lempeä jättiläinen piti 200 kilon kiveä pilkkanaan, tässä on Suomen vahvin mies

Mika Törrö uusi Suomen vahvin mies -kisan voiton. Halu olla maailman vahvin on kova.

Rankat vuodet läpikäynyt Mika Törrö on nykyisin suosittu voimailija, jolla on paljon seuraajia sosiaalisessa mediassa. Kuva: Sami Kuusivirta

Mika Törrö – suurin ja vahvin. Kun Törröstä lukee muutamia artikkeleita, niin nuo kaksi adjektiivia vilkkuvat jutuissa säännöllisesti.

Sille on myös katetta, sillä Törrö todella on sekä suuri että vahva. Kontiolahdelta kotoisin oleva jätti on nimittäin 205-senttinen. Elopainoa härkämäisellä voimamiehellä on hurjat 180 kiloa.

Törröllä on hulppeat raamit. Osaksi niiden turvin pohjoiskarjalainen juhli sunnuntaina toista peräkkäistä Suomen vahvin mies -titteliä Lahdessa.

Mika Törrö on paitsi vahva myös suurikokoinen järkäle. Kuva: Sami Kuusivirta

Vuosi sitten Törrö joutui tekemään enemmän töitä kuin nyt. Tämänkertainen mestaruus oli lähinnä läpihuutojuttu – niin ylivoimainen hän oli.

Neljä kivenkovaa lajia sisältänyt finaali oli Törrön näytöstä alusta loppuun. Finaalin kliimaksi nähtiin viimeisessä lajissa kivennostossa. Siinä Törrö oli ainoa voimanpesä, joka sai punnerrettua viimeisen, peräti 200 kiloa painavan, kiven omalle paikalleen.

– Omalla treenisalillani ei edes ole sen painoista kiveä. Siksi tämä oli ensimmäinen kerta, kun se möhkäle nousi ilmaan. Minulla oli Lahteen tullessani kaksi agendaa: voittaa mestaruuspytty sekä nostaa 200 kilon kivi paikoilleen. Nyt kun molemmat onnistuivat, niin fiilis on pirun hyvä, lukuisten fanien selvä ykkössuosikki sanoi leveä virne kasvoillaan.

Vankilasta suosituksi voimamieheksi

Vaikka Törrön elämä juuri nyt hymyilee, ei hänen taipaleensa ole aina ollut kovin ruusuinen. Päihteet kiusasivat Törröä pitkään. Onpa hän viettänyt vuosia myös vankilassa. Ikävät asiat ovat kuitenkin historiaa. Isosta ja ehkä jopa hieman arasta pojasta on kasvanut lasten rakastama jätti, jolla on selvä tavoite tulevaisuuteen.

– Haluan olla joku päivä maailman vahvin mies, Törrö sanoi päättäväisesti.

Törrön kehitys on ollut huimaa. Hänellä on lajinomaista harjoittelua takanaan vasta reilut kaksi vuotta. Törrö täytti vastikään 40 vuotta. Kehittymisen varaa on vaikka kuinka paljon.

– Raja tulee vastaan sitten, kun se on tullakseen. Minulla on loistava valmentaja Ilkka Kinnunen, jolla on yli 30 vuoden kokemus tästä lajista. On hienoa, kun ei tarvitse tehdä hommia yksin. Laji on raaka. Se vaatii lahjakkuutta sekä mielenlujuutta. Onneksi minulta löytyy niitä molempia.

Yleisö elää aina mukana Vahvin mies -kisassa. Kuva: Sami Kuusivirta

Lahdesta on hiljakseen kasvamassa Törrölle uusi lempikaupunki. Vahvin mies -kisa on nyt pidetty muutamana vuotena peräkkäin Lahdessa.

– Lahdessa on aina hyvä tunnelma. Ihmiset kannustavat ja huutavat naama punaisena. Se on meille kilpailijoillekin hyvä asia, kun meteliä riittää. Tämä on kuitenkin aika pitkälti myös show'ta. Yritämme tarjota katsojille elämyksiä, Törrö korosti.

Törrö tunnetaan lajipiireissä lempinimellä El Toro. Se sai alkunsa Hollannissa käydyissä kisoissa pari vuotta sitten.

Lahdesta löytyy myös samanniminen ravintola. Se lienee Törrön suosikkiravintola?

– Itse asiassa olen käynyt siellä syömässä useita kertoja. Se pippuripihvi on ilmiömäinen, pihvit lempiruuakseen mainitseva Törrö naurahti.

Törrö syö neljä lämmintä ateriaa päivässä. Lautaselta löytyy pääasiassa lihaa, riisiä ja kosolti kasviksia.

Vain Mäkäräinen edellä

Törrö on suosittu hahmo ympäri Suomea. Pohjois-Karjalasta ei löydy sosiaalisen median mittapuulla katsottuna kuin yksi Törröä suositumpi urheilija. Hänen nimensä ei yllätä: se on ampumahiihtäjä Kaisa Mäkäräinen.

Mihin suosiosi perustuu?

– Sitä sinun täytyy kysyä muilta. Mutta olen ainakin oma itseni, todella sympaattiselta ja vilpittömältä voimamieheltä vaikuttava Törrö sanoi.

Eerikki Lyytikäinen
@
Tämä sisältö on avoinna tilaajillemme.

Haluatko lukea koko artikkelin?

Tilaa ESS VerkkoPlus 1 kk 9,90 € ja pääset lukemaan kaikki Etelä-Suomen Sanomien sisällöt.

Tilaa tästä 1kk
9,90€

Oletko jo tilaaja?

Asiasanat

Mitä tunnetta juttu sinussa herätti? Vastaamalla näet, millaisia tunteita juttu herätti muissa lukijoissa.

Kommentit comments

Suosittelemme

Näitä luetaan nyt

Näitä luetaan nyt

Paikallismediat

Lue seuraavaksi