Aiheet

Käyttäjätiedot

Käyttäjä:
Maksullinen sisältö:
Omat tiedot Kirjaudu ulos
Urheilu-uutiset

Graceful Swamp voitti Kuopio Stakesin

Neljävuotiaiden Suomessa syntyneiden sprintterimestaruudeksikin kutsuttu, 36 000 euron ykköspalkinnolla ajettu Kuopio Stakes oli Sorsasalon finaaliravien päälähtö. Karsintavoittajat Graceful Swamp ja Jolly Roy lähtivät Toto75-kohteiden ulkopuolella ajettuun finaaliin parhailta paikoilta. Ensin mainittu radalta kaksi.

Mailin matkalla ajetun finaalin ensimmäiset metrit olivat kovavauhtiset. Heijaavan lähdön ottanut Graceful Swamp sai torjuttua ulkoa tulleen Werner Orsin kiihdytyksessä ja eteni keulaan. Sen jälkeen matkavauhti oli verkkaista. Kovin paljon se ei kiihtynyt maalisuorallakaan Graceful Swampin tehdessä tarvittavan. Jolly Roy seurasi johtavan takaa toiseksi ja Werner Ors oli johtavan rinnalta kolmas. Graceful Swampin voittoaika oli 12,0a.

– Hevonen on mennyt eteenpäin. Niin kuin näkyy, ei paljon juoksu paina, voittajan valmentaja Erkki-Pekka Mäkinen sanoi seremonioissa ja osoitti hevoseen päin.

– Katsotaan nyt miten jatketaan. Kymi GP ja Suur-Hollola ovat mahdollisia, mutta pitää miettiä. Mutta se on nyt hyvä tuo hevonen. En tiedä mitä se on tulevaisuudessa. Kyllä hyvällä hevosella pitää päästää kilpaa. Hyvä hevonen kehittyy kovista tehtävistä.

Ohjastaja Ari Moilasen mukaan Graceful Swamp voitti vaivatta.

– Homma oli täysin hanskassa maaliin asti, Moilanen sanoi.

Edwina Orden voitti avauskohteena ajetun SHKL Cupin finaalin. Ainoana takamatkalta lähtenyt tamma kiri voittoon Suomen ennätysajalla 13,1/2120 metriä. Santtu Raitala ajoi Tanja Goman-Niemisen valmennettavaa, joka oli vielä viimeisellä takasuoralla kaukana kärjestä, mutta ehti hienolla kirillä kärkeen. Juliette Lax hallitsi tammojen saaman 20 metrin etumatkan turvin Savo-ajoa keulasta. Cameron Evo voitti Kultadivisioonan finaalin keulasta. Draken ja Exuberance juhlivat myös kohdelähdöissä. Toto75-rivin arvo oli 25,04 euroa.

STT
Tämä sisältö on avoinna tilaajillemme.

Haluatko lukea koko artikkelin?

Tilaa ESS VerkkoPlus 1 kk 9,90 € ja pääset lukemaan kaikki Etelä-Suomen Sanomien sisällöt.

Tilaa tästä 1kk
9,90€

Oletko jo tilaaja?

Mitä tunnetta juttu sinussa herätti? Vastaamalla näet, millaisia tunteita juttu herätti muissa lukijoissa.

Kommentit comments

Suosittelemme

Näitä luetaan nyt

Näitä luetaan nyt

Paikallismediat

Lue seuraavaksi