Aiheet

Käyttäjätiedot

Käyttäjä:
Maksullinen sisältö:
Omat tiedot Kirjaudu ulos
Urheilu-uutiset

Tähtitamma Ranch Kelly hurjana Vermossa – haltuun ME-lukemat ja viides Suomen ennätys

Ranch Kelly juhli omistajansa Anne Luttisen rinnalla myös Suur-Hollola -ajon finaalin voittoa Lahdessa viime kesänä. LEHTIKUVA / RONI REKOMAA

Mäntyharjulaisen Anne Luttisen silmäterä Ranch Kelly tavoitteli Vermossa Suomen ennätystä, mutta tamma oli niin nopea, että samalla tuli myös ME-tulos.

Tammatähti-lähdössä käyty SE-koe meni nappiin, kun Hannu Torvisen ohjastama Ranch Kelly pisteli ennätykset uusiksi keulasoolonsa päätteeksi.

Ranch Kelly eteni nopeasti keulaan, jossa veti kaksi ensimmäistä kierrosta reippaasti. Päätöslenkillä 11-vuotiaan tamman meno vain yltyi, ja tammojen 1 000 metrin ratojen ME-tulos 1.14,0a/3100 metriä oli tosi asia.

– Hieno esitys kaikin puolin hevoselta, Hannu Torvinen kehui.

– Se meni tuon ihan puolivahingossa. Tamma ei joutunut missään vaiheessa tiukalle.

Ranch Kelly nappasi 4 000 euron ykköspalkinnon lisäksi 1 000 euron bonuksen Suomen ennätyksestä. Katri Rantalan kasvattaman ravurin uran kokonaisansiot kipusivat jo 490 000 euroon.

Ranch Kelly on pitänyt eri kilpailumatkojen tammojen Suomen ennätyksiä lähes pilkkanaan viime vuosina, sillä se pitää nimissään nyt jo viittä SE-tulosta. ME-tuloksia tammalla on kaksi, sillä Vermon tavoin viime syksynä Ranskan ravipyhätössä Vincennesissä tuli ME-lukemat.

Petsarit äimän käkenä, treenari ei

Hollolalainen Juha Utala aiheutti pelaajille harmaita hiuksia, kun ohjasti valmentamansa Vitessen yllätysvoittoon. Valmentaja itse ei ollut voiton jälkeen ihmetyksissään.

– Voitto ei ollut yllätys minulle. Tamma on kovissa porukoissa juossut, ja juoksunkulut eivät ole mahdollistaneet pärjäämistä. Nyt oli erilainen vastus, ja matka ja lähtöpaikka tämän puolella, Juha Utala huomautti.

Odotettu voittaja ei ollut myöskään Hannu Torvisen ajokki Bring Me Brodde, sillä lempääläisen Hannu Isotalon treenattavan ykköstila oli uran ensimmäinen. Enon Vilpin, Celebrity Lanen ja Sheikin voittoja osattiin yleisössä odottaa jo ennakkoon.

Täysosumalla Toto64-pelissä lunasti 579,73 euroa. Viidellä oikein sai 10,91 euroa.

STT
Tämä sisältö on avoinna tilaajillemme.

Haluatko lukea koko artikkelin?

Tilaa ESS VerkkoPlus 1 kk 9,90 € ja pääset lukemaan kaikki Etelä-Suomen Sanomien sisällöt.

Tilaa tästä 1kk
9,90€

Oletko jo tilaaja?

Mitä tunnetta juttu sinussa herätti? Vastaamalla näet, millaisia tunteita juttu herätti muissa lukijoissa.

Kommentit comments

Suosittelemme

Näitä luetaan nyt

Paikallismediat

Lue seuraavaksi