Aiheet

Käyttäjätiedot

Käyttäjä:
Maksullinen sisältö:
Omat tiedot Kirjaudu ulos
Urheilu-uutiset

Tasa-arvovaltuutetun mukaan miesten ja naisten yhtä suuret maajoukkuekorvaukset edistäisivät tasa-arvoa

Palloliiton pääsihteerin mukaan liitto on aktiivisesti pyrkinyt edistämään tasa-arvoa. LEHTIKUVA / ONNI OJALA

Mies- ja naisjalkapalloilijoiden yhtä suuret maajoukkuekorvaukset edistäisivät tasa-arvoa, arvioi tasa-arvovaltuutettu Jukka Maarianvaara. Nyt miesten maajoukkueessa pelaavien korvaukset ovat suuremmat kuin naisten.

– Arvostan sitä pitkäjänteistä tasa-arvoa edistävää työtä naisten jalkapallon tason ja arvostuksen nostamiseksi, jota Suomen Palloliitto on vuosien ajan tehnyt. Maajoukkuekorvausten tasa-arvoistaminen olisi Palloliitolta selkeä kannanotto siitä, että naisten ja miesten jalkapallo on yhtä arvokasta ja tärkeää, Maarianvaara sanoo tiedotteessa.

Tasa-arvovaltuutettu puuttui maajoukkuekorvauksiin loppuvuodesta 2017, jolloin hän pyysi Palloliitolta selvitystä naisten ja miesten erisuuruisista korvauksista.

Palloliitto on perustellut ottelukohtaisia maajoukkuekorvauksia pelaajien kannustamisella heidän toimiessaan maajoukkueessa ja pelaajien palkitsemisella taloudellisen tuloksen tuottamisesta. Miesten maajoukkueen toiminta tuottaa Palloliitolle rahaa, mutta naisten maajoukkueen toiminta on tappiollista.

– Naisten ja miesten maajoukkueet eivät ole olleet vertailukelpoisessa tilanteessa suhteessa taloudellisen tuloksen tuottamiseen. Tältä osin erisuuruisten ottelukohtaisten maajoukkuekorvausten ei voida todeta rikkovan tasa-arvolain syrjintäkieltoa, tasa-arvovaltuutettu näkee.

Tasa-arvovaltuutetun mukaan on kuitenkin vaikea tietää, mikä osuus korvauksista perustuu maajoukkuepelaajan asemaan ja mikä osuus taloudellisen tuloksen tuottamiseen. Tämä on omiaan herättämään epäilyjä syrjinnästä.

"Olemme aktiivisesti pyrkineet edistämään tasa-arvoa"

STT ei tavoittanut Palloliiton pääsihteeri Marco Casagrandea, mutta hän kommentoi asiaa Palloliiton verkkosivuilla.

– Olemme aktiivisesti pyrkineet edistämään tasa-arvoa ja kehittämään naisten ja tyttöjen jalkapalloa vahvasti kaikilta osiltaan ja viimeisimpänä panostuksenamme on naisten jalkapallon kehityspäällikön rekrytointi. Lausunto tukee sitä käsitystämme, että olemme ehdottomasti oikealla tiellä, Casagrande kertoi.

– Olemme samaa mieltä, että töitä on edelleen tehtävänä ja tasa-arvovaltuutetun toiveet on luonnollisesti kuultu ja ovat linjassa meidän toiveidemme kanssa, Casagrande jatkoi.

Tasa-arvovaltuutettu selvitti asiaa Palloliitolta sekä miesten ja naisten A-maajoukkueiden kapteenistoilta pyytämiensä selvitysten pohjalta.

STT
Tämä sisältö on avoinna tilaajillemme.

Haluatko lukea koko artikkelin?

Tilaa ESS VerkkoPlus 1 kk 9,90 € ja pääset lukemaan kaikki Etelä-Suomen Sanomien sisällöt.

Tilaa tästä 1kk
9,90€

Oletko jo tilaaja?

Mitä tunnetta juttu sinussa herätti? Vastaamalla näet, millaisia tunteita juttu herätti muissa lukijoissa.

Kommentit comments

Suosittelemme

Näitä luetaan nyt

Paikallismediat

Lue seuraavaksi