Aiheet

Käyttäjätiedot

Käyttäjä:
Maksullinen sisältö:
Omat tiedot Kirjaudu ulos
Urheilu-uutiset

Slovakia otti tappion raskaasti, Leijonat ei omaansa – Hyökkääjä Toni Rajala: "Näitä sattuu"

Suomen joukkueen ilonaiheisiin kuului maalivahti Veini Vehviläisen vahva esitys vaikean alun jälkeen. LEHTIKUVA / JUSSI NUKARI

Jääkiekon MM-kisoissa nähtiin maanantaina kaksi eri lähestymistapaa tappioon. Turnauksen järjestäjämaan Slovakian oli vaikea niellä tappiotaan Kanadalle, kun taas Suomen joukkue suhtautui jatkoaikahäviöönsä Yhdysvalloille suhteellisen rauhallisesti.

Slovakian puolustaja Martin Fehervar hakkasi mailansa maalin poikkirautaan päreiksi, kun Kanadan 6–5-voitto sinetöityi Mark Stonen vain 1,8 sekuntia ennen loppua tekemällä ylivoimaosumalla. Syy kiukkuun oli se, että ennen Stonen maalia Kanadan kapteeni Kyle Turris oli kolhinut Slovakian pelaajaa poikittaisella mailalla.

Tuomarierheestä kärsi Suomikin. Dylan Larkin laukaisi jatkoerässä 3–2-ratkaisun sen jälkeen, kun Clayton Keller oli kaatanut Juhani Tyrväisen. Suomen hyökkääjä Toni Rajala muisteli ottelua kuitenkin yleisellä tasolla.

– Ei se huono peli ollut, mutta oli jotain, mitä voidaan parantaa. Näitä sattuu, välillä tulee tappioita, Rajala ymmärsi.

Hyviä viestejä

Suomen kannalta hyvä viesti ottelusta oli yhden jatkoaikapisteen lisäksi se, että Leijonat tuli Yhdysvaltoja vastaan kahden maalin takaa rinnalle taistelemaan voitosta. Myös maalivahti Veini Vehviläisen ryhdistäytyminen vaikean alun jälkeen antoi lupauksia paremmasta.

– Ei se niin huono peli ollut, että tappiosta kannattaisi murjottaa. Meillä on kolmesta ottelusta seitsemän pistettä, Rajala muistutti.

Hänen hyväntuulisuuttaan ei haihduta edes se, että Kansainvälisen jääkiekkoliitto IIHF:n päätöksen mukaan jatkoerät pelataan arvokisoissa kolmella kolmea vastaan, mikä tekee pelaamisesta lottoa.

– Kolmella kolmea tai neljällä neljää vastaan, sama se, miten pelataan. Parempi se on kuin rankkarit, Rajala sanoi.

Suomen seuraava MM-ottelu on kahden välipäivän jälkeen torstaina Tanskaa vastaan.

– Nyt kun on muutama päivä ilman peliä, voidaan hengähtää ja kerätä energiaa, Rajala suunnitteli.

Kotimaan Liigan arvo nousee

MM-turnauksen seuratuimmaksi pelaajaksi ensimmäisen kisaviikonlopun jälkeen nousseella Kaapo Kakolla ei ole vaikeuksia saada aikaansa kulumaan, kun Leijonat ottaa välipäivinä hieman etäisyyttä jääkiekkoon.

– Jos vaikka pelattaisiin Luostarisen (Eetu) kanssa pleikkaa (Playstation-peli). Se on huonekaverini, Kakko viittasi joukkuetoveriinsa.

MM-Kosicessa on äimistelty, kuinka Suomi on pystynyt haastamaan enimmäkseen kotimaan liigapelaajista kootulla miehistöllä NHL-kiekkoilijoita vilisevät Pohjois-Amerikan joukkueet. Esimerkiksi Yhdysvaltain Patrick Kane, NHL-runkosarjan pistepörssin kolmonen ja kolminkertainen Stanley Cup -voittaja, ei juuri erottunut edukseen Suomea vastaan.

– Kyllä se jotain kertoo Liigan tasosta. Täällä on Liigan parhaita pelaajia ja NHL:n parhaita pelaajia. Ei ero hirvittävän suuri ole, Se on nähty monta kertaa, Suomen päävalmentaja Jukka Jalonen huomautti.

STT
Tämä sisältö on avoinna tilaajillemme.

Haluatko lukea koko artikkelin?

Tilaa ESS VerkkoPlus 1 kk 9,90 € ja pääset lukemaan kaikki Etelä-Suomen Sanomien sisällöt.

Tilaa tästä 1kk
9,90€

Oletko jo tilaaja?

Mitä tunnetta juttu sinussa herätti? Vastaamalla näet, millaisia tunteita juttu herätti muissa lukijoissa.

Kommentit comments

Suosittelemme

Näitä luetaan nyt

Näitä luetaan nyt

Paikallismediat

Lue seuraavaksi