Aiheet

Käyttäjätiedot

Käyttäjä:
Maksullinen sisältö:
Omat tiedot Kirjaudu ulos
Urheilu-uutiset

Raggari voitti Suomen Cupin – Ojanperällä upea päivä

Josveis hallitsi Valiodivisioonan lähtöä Oulussa. Kuva on huhtikuulta Kaustisen raveista. LEHTIKUVA / HANDOUT / ELINA PAAVOLA

Toiset superlauantairavit ajettiin Oulun Äimärautiolla ja Lahden Jokimaalla.

Päivä oli pihtiputaalaisvalmentaja Antti Ojanperälle hurja, sillä tallin hevoset voittivat peräti neljä lähtöä. Näiden joukossa olivat koko ravipäivän päälähtö, Jokimaalla 15 000 euron ykköspalkinnolla ajettu Suomen Cup ja suomenhevosten Valiodivisioona Oulussa.

Ojanperän itsensä ajama ja Reima Kuislan omistama Raggari haki Suomen Cupissa nopeasti johtopaikan, mistä vastasi maaliin asti Kartierille ja Fiilingille.

– Oli ihan selkeää ajaa keulaan. Kyllä jäi lopussa vähän odottelemaan, mutta oli pakko ajaa irti, kun Kartier tuli ulkoa. Oli hieno matsi voitosta. Raggari nousee ihan rotunsa huipulle, jos kaikki menee hyvin. Sillä on ollut ongelmia, mutta viime talvena sitä sai treenata kuin normaalia hevosta, Ojanperä kertoi.

Suomenhevosten Valiodivisioona ajettiin Oulussa. Ojanperän tallin Josveis hallitsi lähtöä keulasta Ari Moilasen ajamana. Sen rinnalle kiertänyt A.T. Veeti oli sitkeä kakkonen, muttei saanut otetta voittajasta.

– Josveis lähti tosi hyvin liikkeelle. Vixus päästi sen kiihdytyksessä edelle ja sen jälkeen kaikki oli helppoa. Josveis irtosi helposti vastustajistaan, Moilanen sanoi.

Moilanen jatkoi voittokannassa seuraavassa lähdössä, kun hän ohjasti Markku Niemisen tallin Lexus Dreamin voittoon perinteisessä Number Onessa. Se eteni kiihdytyksessä keulaan, mistä piti niukkaan voittoon. Johtavan takana juossut Special Promise tarjosi Lexus Dreamille lopussa haasteen.

– Lexus Dream on ollut hyvässä kunnossa, muttei vaan ole onnistunut. Hyvä, että sellainen tuli tänään. Olisin voinut ajaa hevosella alussa kovempaa, mutta näin että pääsemme keulaan. Lopussa tuntui, että takanamme juossut hevonen tulee ohi, mutta tämä vastasi sille, Moilanen kuvaili.

Toto75-rivin arvo oli 5652,67 euroa.

STT
Tämä sisältö on avoinna tilaajillemme.

Haluatko lukea koko artikkelin?

Tilaa ESS VerkkoPlus 1 kk 9,90 € ja pääset lukemaan kaikki Etelä-Suomen Sanomien sisällöt.

Tilaa tästä 1kk
9,90€

Oletko jo tilaaja?

Mitä tunnetta juttu sinussa herätti? Vastaamalla näet, millaisia tunteita juttu herätti muissa lukijoissa.

Kommentit comments

Suosittelemme

Näitä luetaan nyt

Näitä luetaan nyt

Paikallismediat

Lue seuraavaksi