Aiheet

Käyttäjätiedot

Käyttäjä:
Maksullinen sisältö:
Omat tiedot Kirjaudu ulos
Urheilu-uutiset

Jari-Matti Latvala kolmantena Chilen MM-rallissa – "Pikkaisen ollaan sämpylän välissä"

Toyota-kuski Jari-Matti Latvala oli terävässä iskussa uudessa Chilen MM-rallissa perjantaina. Suomalaiskuljettaja nakutti tasaisesti erikoiskokeilla kärkiaikoja, mikä palkittiin päivän päätteeksi kolmannella sijalla.

Latvala on jäänyt kilpailua johtavasta tallikaveristaan Ott Tänakista 28,8 sekuntia. Toisena oleva Citroenin Sebastien Ogier on sen sijaan vain reilun kuuden sekunnin päässä.

– Pikkaisen ollaan sämpylän välissä, kun edessä on Seb lähellä, mutta samoin Thierry (Neuville) hengittää takana niskaan, Latvala naurahti perjantain iltahuollossa.

Toyota-konkaria jäi kaivelemaan perjantain toiseksi viimeinen yli 30 kilometriä pitkä El Puman erikoiskoe, missä Latvala teki helpon virheen.

– Toiseksi viimeisellä ek:lla meni kaikki ihan nappiin, mutta sitten tein lopussa amatöörimäisen virheen yhdessä risteyksessä. Tulin liian kovaa, perä lähti irti ja sen jälkeen vähän panikoin. Kone sammui, minkä takia ainakin se viisi sekuntia meni. Harmittaa tosi paljon, koska oltiin ihan pohja-aikaan vaadittavassa vauhdissa, Latvala totesi.

Suninen ja Lappi hitaimpia WRC-kuskeja

Lauantaina rallin luonne muuttuu, kun keskinopeudet kasvavat. Latvalalle tämä sopii paremmin kuin hyvin.

– Fiilis on erittäin hyvä. Tänään tekniset osuudet eivät menneet parhaalla mahdollisella tavalla, mutta heti kun mentiin nopealle tielle, saatiin tulosta tehtyä. Mitä nopeampaa ja jouheampaa, sitä paremmin sopii minulle. Sen takia odotan huomista päivää tosi innolla, Latvala summasi.

Fordin Teemu Suninen ja Citroenin Esapekka Lappi olivat perjantaina hitaimpia WRC-kuskeja. Suninen on kokonaistilanteessa yhdeksäntenä ja Lappi kymmenentenä. Molemmat suomalaiskuljettajat jäivät kärjestä yli kaksi minuuttia.

Yksityistallin Skodalla ajava Kalle Rovanperä oli perjantaina nopein R5-kuljettaja. Teinitähti johtaa luokkaansa niukalla 2,4 sekunnin erolla ennen kokenutta norjalaista Mads Östbergia. Muista R5-luokituksen kalustolla ajavista kuskeista ei ollut suomalaisnuorukaiselle vastusta, sillä kolmantena oleva Fordin Gus Greensmith on jäänyt Rovanperästä liki kaksi minuuttia.

STT
Tämä sisältö on avoinna tilaajillemme.

Haluatko lukea koko artikkelin?

Tilaa ESS VerkkoPlus 1 kk 9,90 € ja pääset lukemaan kaikki Etelä-Suomen Sanomien sisällöt.

Tilaa tästä 1kk
9,90€

Oletko jo tilaaja?

Mitä tunnetta juttu sinussa herätti? Vastaamalla näet, millaisia tunteita juttu herätti muissa lukijoissa.

Kommentit comments

Suosittelemme

Näitä luetaan nyt

Näitä luetaan nyt

Paikallismediat

Lue seuraavaksi