Aiheet

Käyttäjätiedot

Käyttäjä:
Maksullinen sisältö:
Omat tiedot Kirjaudu ulos
Urheilu-uutiset

Ferrari laskee uutuuksien voimaan – Mercedes pyrkii pitämään sisäisen harmonian kunnossa

Valtteri Bottas lehdistötilaisuudessa Barcelonan lähellä tänään. Lehtikuva/AFP

Valtteri Bottaksen, Lewis Hamiltonin ja kaksikon käskyttämien Mercedes-ajokkien alku formula ykkösten MM-kauteen on ollut täydellisen loistava. Neljä kisaa, neljä kaksoisvoittoa, ja Bottaksella paikka MM-kärjessä pisteen edellä tallitoveriaan.

Hallinnan jatkaminen on toiveissa F1:n saapuessa Barcelonaan. Nyt jo 74 pisteen päässä valmistajien MM-sarjassa olevalla Ferrarilla puolestaan toivotaan, että Kataloniaan tuotu uusi voimanlähde ja muut parannukset kohentavat italialaistallin alakuloista MM-alkua.

– Kautta edeltävissä testeissä auto oli todella hyvä. Sitten tulimme avauskisaan Australiaan emmekä päässeet enää samaan. Ja nämä neljä kisaa ovat olleet varsin epätasaista tekemistä. Pohjimmiltaan tiedämme, että auto on hyvä, mutta emme vain ole saaneet hommaa täysin toimimaan, MM-kärki Bottaksesta 35 pisteen päähän jo jäänyt Vettel sanaili torstaina.

– Nyt meillä on uusia päivityksiä ja kohennettu moottori, ja uskon niiden auttavan. Tästä viikonlopusta tulee mielenkiintoinen.

Mercedeksen osalta mielenkiinto on kääntymässä yhä enemmän kuljettajakaksikon keskinäiseen kamppailuun. Monien mielessä ovat tallin muutaman vuoden takaiset sotkut Hamiltonin ja Nico Rosbergin kähistessä keskenään ja uhka siitä, että kunnianhimoiset Bottas ja Hamilton alkavat kampittaa toisiaan uhraamalla siten tallin menestystä. Brittilehdistö heitti torstaina vettä kiukaalle julistamalla Hamiltonin "varoittavan" Bottasta.

– Emme tule tyrkkimään toisiamme (radalla), mutta jos puhutaan sijoitusten antamisesta toiselle, sitä ei enää tapahdu, Hamilton sanoi viitaten kahden viikon takaiseen Azerbaidzhanin kisaan, jossa Hamilton totesi antaneensa Bottakselle "vapaan ajon" kohti voittoa.

– Valtterin ja minun välillä tulee tiukkaa. Kireyttä tulee, koska niin tapahtuu aina kun voitat toisen. Haluamme kumpikin maailmanmestariksi. Mutta se mistä saamme palkkamme, on voittaa ja hoitaa homma Mercedekselle. Niin kauan kuin sen muistamme, ongelmia ei tule.

Bottas tuli tähän kauteen itseensä luottaen, eikä hän ehkä enää ole se kaikkeen mukautuva tallikaveri. Itseluottamuksesta kertoi jotain lyhyt kommentti kysymykseen "pelkääkö Lewis sinua MM-uhkaajana?"

– Sitä on varmaan parempi kysyä Lewisilta. Mutta uskoisin niin olevan, Bottas vastasi.

Bottas toivoo äidille lahjaa sunnuntaina

Valtteri Bottaksen aloitus formula ykkösten MM-kauteen on ollut loistava, niin kuin Mercedes-tallillaankin. Neljä kisaa, neljä kaksoisvoittoa, ja Bottaksella on paikka MM-kärjessä pisteen edellä tallitoveri Lewis Hamiltonia.

Hallinnan jatkaminen on toiveissa F1:n saapuessa Barcelonaan. Sunnuntaina ajettava kisa on Bottakselle erityinen, erityisen vieraan ansiosta.

– Tämä gp osuu perinteisesti äitienpäivään, ja yleensä äitini tulee tänne (katsomaan kisaa). Ja hän tulee tänäkin vuonna. Voitto olisi mukava lahja hänelle, ja se olisi mukavaa minullekin, Bottas totesi torstaina gp-viikonlopun alkuruljanssissa.

Äidin voi ennakoida näkevän, jos ei nyt varmaa voittoa, niin mitä luultavimmin ainakin kärkisijataistelua pojan toimesta. Sen verran dominoivaa Mercedeksen toiminta on ollut, ja pisteenä iin päällä ovat myös Bottaksen varmat otteet. Varmat, verrattuna aiempiin vuosiin.

– Jos teet kovasti töitä, on vain ajan kysymys, milloin asiat alkavat sujua hyvin. Olen tyytyväinen kauden alkuun, mutta myös talli on ollut todella vakuuttava. Ja tällä hetkellä menossa on hyvä taistelu Lewisin kanssa, Bottas miettii.

F1-maailmassa on ihasteltu paitsi Bottaksen tuloksia, myös itseluottamuksen kasvua. Kuuma kysymys on, pitääkö viisinkertainen maailmanmestari Hamilton tallikaveriaan vakavana uhkaajana MM-taistossa. Tai kuten Bottakselta kysyttiin torstaina, "pelkääkö Lewis sinua MM-uhkaajana?".

– Sitä on varmaan parempi kysyä Lewisilta. Mutta uskoisin niin olevan, Bottas vastasi.

– Jos katsoo tuloksia, näyttää siltä, että olemme neljän kaksoisvoiton myötä dominoineet. Mutta puhtaassa vauhdissa ei mielestäni ole suuria eroja meidän ja Ferrarin välillä. Melbournessa olimme vahvempia, Bahrainissa he olivat nopeampia ja sen jälkeen on ollut aika tasaista. Kyse on ollut pienistä detaljeista aika-ajoissa ja siinä, mitä kisoissa on sattunut. Ferrari on vissiin tuomassa tänne Barcelonaan uuden voimanlähteen, joten katsotaan, miten se toimii. Mutta on meilläkin joitain uusia osia, joten katsotaan nyt.

STT
Tämä sisältö on avoinna tilaajillemme.

Haluatko lukea koko artikkelin?

Tilaa ESS VerkkoPlus 1 kk 9,90 € ja pääset lukemaan kaikki Etelä-Suomen Sanomien sisällöt.

Tilaa tästä 1kk
9,90€

Oletko jo tilaaja?

Mitä tunnetta juttu sinussa herätti? Vastaamalla näet, millaisia tunteita juttu herätti muissa lukijoissa.

Kommentit comments

Suosittelemme

Näitä luetaan nyt

Näitä luetaan nyt

Paikallismediat

Lue seuraavaksi