Aiheet

Käyttäjätiedot

Käyttäjä:
Maksullinen sisältö:
Omat tiedot Kirjaudu ulos
Urheilu-uutiset

Pitkämäki aloittaa keihäskautensa aikaisintaan juhannuksena

Tero Pitkämäen uraan on mahtunut useita loukkaantumisia, mutta nyt meneillään oleva toipumisprosessi on hänen mukaansa vaikein. LEHTIKUVA / TIMO AALTO

Keihäänheittäjä Tero Pitkämäki on kuntoutunut hyvin syksyn eturistisideleikkauksestaan, mutta lupailee palaavansa kilpailuihin aikaisintaan juhannuksena.

– Käytännössä kuntoutusvaihde on ohi. Tästä eteenpäin saa painaa kaasua niin paljon kuin sitä kaasua löytyy. Kilpailujen aikaisin mahdollinen alkamisajankohta ovat Kuortaneen juhannuskisat, ja se on siis aikaisin mahdollinen, Pitkämäki kertoi Urheiluliiton verkkosivustolla.

Seitsemänkertainen aikuisten arvokilpailumitalisti on leireillyt viime aikoina Teneriffalla. Urheilijan mukaan heitto kulkee lyhyellä vauhdilla, mutta lähiviikkoina heitto pitäisi saada toimimaan pidemmän vauhdin kera.

– Käsi toimii ja keskivartalo. Kehityskohde on jaloissa. Heitossa se näkyy niin, että jalat eivät ihan vielä pidä kuten pitäisi. Tukijalka vuotaa vähän ja terävyys puuttuu, kolme kertaa Vuoden urheilijaksi valittu Pitkämäki pohdiskeli.

Doha ei vielä ajatuksissa

Pitkämäen, 36, uraan on mahtunut useita loukkaantumisia, mutta nyt meneillään oleva toipumisprosessi on urheilijan mukaan vaikein.

– Se on iso homma kuntouttaa polvi eturistisideleikkauksen jälkeen. Suurin haaste siinä on ehkä kuitenkin ollut se, että haluaisin mennä eteenpäin kovaa vauhtia, mutta kehitys on sellaista, että kun on tietylle tasolle päässyt, eteenpäin meno on nihkeää. Se viimeinen 5–10 prosenttia, joka tarvitaan, on tiukassa, Pitkämäki kertoi.

Yleisurheilun MM-kilpailut järjestetään syys-lokakuun taitteessa Dohassa. Pitkämäki paaluttaa, että nyt tärkeintä on kuntoutuminen ja kilpailukuntoon pääseminen.

– Sitten ruvetaan ajattelemaan Dohaa, jos siihen kuntoon päästään.

STT
Tämä sisältö on avoinna tilaajillemme.

Haluatko lukea koko artikkelin?

Tilaa ESS VerkkoPlus 1 kk 9,90 € ja pääset lukemaan kaikki Etelä-Suomen Sanomien sisällöt.

Tilaa tästä 1kk
9,90€

Oletko jo tilaaja?

Mitä tunnetta juttu sinussa herätti? Vastaamalla näet, millaisia tunteita juttu herätti muissa lukijoissa.

Kommentit comments

Suosittelemme

Näitä luetaan nyt

Näitä luetaan nyt

Paikallismediat

Lue seuraavaksi