Aiheet

Käyttäjätiedot

Käyttäjä:
Maksullinen sisältö:
Omat tiedot Kirjaudu ulos
Urheilu-uutiset

Tänak keskeytti kakkospaikalta Argentiinan MM-rallissa, Neuvillellä muhkea johto

Toyotan suomalaiskonkari Jari-Matti Latvala oli pahoissa ongelmissa perjantain viimeisellä erikoiskokeella. LEHTIKUVA/AFP

Hyundain belgialaiskuljettajan Thierry Neuvillen tie suoreni merkittävästi Argentiinan MM-rallin voittoa ajatellen, kun hänen pahin uhkaajansa Ott Tänak joutui keskeyttämään kisan lauantain viimeistä edellisellä erikoiskokeella. Tänak ajoi tien sivuun pätkällä reilun kymmenen kilometrin kohdalla. Ennen erikoiskoetta Toyotan virolaiskuljettaja oli jäänyt Neuvillestä 11 sekuntia.

Tänakin keskeytyksen johdosta Neuvillen ykköstilaa ei ajamalla uhkaa kukaan. Toiseksi noussut Norjan Andreas Mikkelsen on 50 sekunnin päässä belgialaisesta. Kolmantena on aiemmin rallin johdossa käväissyt britti Kris Meeke.

Suomalaiset Jari-Matti Latvala ja Teemu Suninen ovat nousseet päivän aikana muiden ongelmien johdosta. Toyotan Latvala on nyt kuudentena ja Fordin Suninen seitsemäntenä.

Latvala ehti 22,67 mittaisella televisioerikoiskokeella toiseksi. Hän jäi Sebastien Ogierista kaksi sekuntia. Latvala on tuntunut löytävän vauhtiaan mitä pidemmälle ralli on edennyt.

– Se johtuu siitä, että tie on nyt kuiva. Uria on tiessä paljon, joten pitää olla tarkkana niissä. Pitoa on nyt paremmin ja jarrutukset onnistuivat, Latvala kertaili ralliradiossa.

Argentiinan MM-rallissa ajetaan tänään vielä yksi erikoiskoe, jolla on mittaa yli 33 kilometriä. Ralli päättyy sunnuntaina kolmeen erikoiskokeeseen.

STT
Tämä sisältö on avoinna tilaajillemme.

Haluatko lukea koko artikkelin?

Tilaa ESS VerkkoPlus 1 kk 9,90 € ja pääset lukemaan kaikki Etelä-Suomen Sanomien sisällöt.

Tilaa tästä 1kk
9,90€

Oletko jo tilaaja?

Mitä tunnetta juttu sinussa herätti? Vastaamalla näet, millaisia tunteita juttu herätti muissa lukijoissa.

Kommentit comments

Suosittelemme

Näitä luetaan nyt

Näitä luetaan nyt

Paikallismediat

Lue seuraavaksi