Aiheet

Käyttäjätiedot

Käyttäjä:
Maksullinen sisältö:
Omat tiedot Kirjaudu ulos
Urheilu-uutiset

Tommi Mäkisen tiimillä loistava aloitus Argentiinan MM-rallissa

Argentiinan MM-ralli starttasi Tommi Mäkisen johtamalta Toyotan rallitallilta erittäin vahvasti. Seitsemän erikoiskokeen jälkeen tiimin virolaiskuski Ott Tänak johti kilpailua 11,4 sekunnin erolla ennen Hyundain Thierry Neuvillea.

Kamppailu poikkeuksellisen sateisissa oloissa alkoi tasaisesti. Kolmannella sijalla oli Citroenin Sebastien Ogier ennen Toyotan Kris Meekeä.

Jari-Matti Latvala oli parhaana suomalaisena seitsemäntenä 31,7 sekuntia kärkeä perässä. Latvala oli vielä aamupäivän erikoiskokeiden jälkeen taistelussa mukana, mutta Tänak repi hurjasti eroa iltapäivän kahdella ensimmäisellä pätkällä.

– Aamupäivän lenkki oli tosi haastavaa. Pätkillä on ollut mutaa ja vettä yllättävissä paikoissa sekä kaikenlaista muutakin. Homma on lähtenyt hyvin liikkeelle, Latvala summasi perjantain päivähuollossa.

– Kaikkein tärkeintä on se, että erot ovat pieniä. Pystytään taistelemaan kärkisijoista. Me teemme huollossa pieniä muutoksia autoon, jotta saadaan kääntyvyyttä lisää.

Lapilla epäonnea

Citroenin Esapekka Lapilla Argentiinan kisa alkoi epäonnisesti. Pieksämäkeläinen ajoi neljännellä erikoiskokeella leveäksi ja koki rengasrikon. Lappi oli tuloksissa yhdeksäntenä 55,1 sekuntia kärkeä perässä.

– Aamuun riitti sladia ihan riittävästi. Olimme matkustajana monta kertaa. Vaikka oli ihan luotisuora tie, silti mentiin tapista tappiin. Olosuhteet olivat aika rajut. Ihan hyvää kyytiä kuitenkin ajettiin, Lappi totesi.

– Väittäisin, että muillakin oli ongelmia siinä kohdassa, jossa vedettiin leveäksi. Ensin on ihan kuivaa ja sitten hypyn jälkeen mustaa mutaa. Sinne se kolahti.

Fordin Teemu Suninen kärsi moottorin käyntihäiriöstä, kun vesi pääsi konehuoneeseen suuren vesilammikon ylityksessä. Suninen on rallissa kymmenentenä liki puolitoista minuuttia kärjestä jääneenä.

– Ei siinä mitään hengenvaarallista ollut. Moottori vaan meni aika sekaisin, eikä oikein käynyt seuraavaan puoleen kilometriin, Suninen selvitti.

– Vähän liian varovaisesti on otettu. Ajolinjoista näkee, että muilla on ollut paljon suurempia tilanteita. On kuitenkin tosi vaikeaa arvioida pitoa. Ei ole järkeä ottaa hulluja riskejä.

STT
Tämä sisältö on avoinna tilaajillemme.

Haluatko lukea koko artikkelin?

Tilaa ESS VerkkoPlus 1 kk 9,90 € ja pääset lukemaan kaikki Etelä-Suomen Sanomien sisällöt.

Tilaa tästä 1kk
9,90€

Oletko jo tilaaja?

Mitä tunnetta juttu sinussa herätti? Vastaamalla näet, millaisia tunteita juttu herätti muissa lukijoissa.

Kommentit comments

Suosittelemme

Näitä luetaan nyt

Näitä luetaan nyt

Paikallismediat

Lue seuraavaksi