Aiheet

Käyttäjätiedot

Käyttäjä:
Maksullinen sisältö:
Omat tiedot Kirjaudu ulos
Urheilu-uutiset

Valmentaja Pekka Mäki harmitteli Tatlin tyrmäystappiota: "Ottaa päähän, eikä ihan vähän"

Hondurasilais-yhdysvaltalainen Teofimo Lopez tyrmäsi Edis Tatlin ammattinyrkkeilyn kevyen sarjan ottelun viidennessä erässä. LEHTIKUVA/AFP

Edis Tatlin kokenut nyrkkeilyvalmentaja Pekka Mäki oli murheissaan lauantain tappion takia. MM-otteluihin tähdännyt Tatli aloitti tarkasti nyrkkeillen kevytsarjan ottelun kovakätistä Teofimo Lopezia vastaan, mutta hondurasilais-yhdysvaltalainen suurlupaus osui Tatliin lujasti juuri, kun suomalaisen piti kiristää kehässä rytmiä.

Lopez tyrmäsi Tatlin oikean käden suoralla sydänalaan.

– Ottaa päähän, eikä ihan vähän. Eniten harmittaa se, että esitys jäi tuolla tavalla tyngäksi, Mäki kertoi puhelimitse New Yorkista ottelun jälkeisenä aamuna.

– Vastustaja osui, kun Ediksen piti ruveta kääntämään ottelua edukseen.

Kaikki 13 ammattilaisotteluaan voittaneen Lopezin lyöntivoima ja iskujen monipuolisuus tiedettiin ennalta. Lopez sai ensi erästä alkaen hyviä osumia vartaloon, oikealla kylkeen ja vasemmalla koukulla pallean seutuville. Neljännessä erässä Lopez osui myös oikealla suoralla päähän.

– Lopez pääsi ehkä kerran horjuttamaan Edistä, mutta Edis sanoi ottelun jälkeen, etteivät ne osumat tuntuneet, Mäki kertoi.

Lopez osui Tatlia neljännessä erässä kipeästi oikealla koukulla kylkeen. Osuma kohdistui hieman selkäpuolelle Tatlin väistön takia. Ottelun päättynyt suora osui kylkiluiden kärkeen samalle puolelle Tatlin kylkeä.

– Vielä ei tiedä, hajosiko siinä mitään, mutta kipeä se on. Edis otti särkylääkettä ennen kuin meni nukkumaan, Mäki kertoi.

– Voi olla, että siinä on murtunut kylkirustoa. Täytyy katsoa asia Suomessa.

Oikea suora jäi omalle poskelle

Tatlin nyrkkeily maineikkaassa Madison Square Gardenissa ei näyttänyt herkältä. Oikea käsi pysyi suojauksessa tilanteissa, joissa Lopez tarjoili möykkyjään Tatlin vartaloon.

– Edis on herkistellyt otteluun hyvin, ehkä jopa liikaakin. Lyöntien lähteminen on usein kiinni etäisyydestä, ja Ediksen piti vasta alkaa vääntämään ottelua edukseen, Mäki selvitti Tatlin harvaa lyöntirytmiä.

Tatli ja Mäki lähtivät otteluun luottavaisena, mutta valittu taktiikka saattoi olla liian passiivinen.

– Olisi pitänyt alkaa lyödä aiemmin ja otella päättäväisemmin, Mäki pohdiskeli.

Lopezin taidoille ja esitykselle Mäki antoi silti täyden tunnustuksen.

– Parempi voitti, Mäki totesi.

Tatlin on tarkoitus jatkaa uraansa, mutta jatkosuunnitelmista kaksikko ei ole vielä keskustellut.

Lopez: Sanoin jo etukäteen, että tämä ratkeaa vartalolyöntiin

Teofimo Lopez aloitti ottelun tavallista rauhallisemmin, mutta erä erältä hänen voimalyöntinsä alkoivat upota paremmin. Vastustajaansa pitempi Tatli yritti pitää Lopezin etäällä, mutta Lopez marssi koko ajan eteenpäin ja tyrmäsi Tatlin viidennessä erässä.

– Harjoitusleirini ei ollut paras mahdollinen, mutta tein sen mitä tarvittiin ja voitin. Tiesin että hoitaisin hänet sillä vartalolyönnillä. Pehmitin häntä ensin ja sitten viimeistelin homman, Lopez sanoi boxing247-nettisivustolla.

Lopezin seuraava tähtäin on MM-ottelu, joka mielessään myös Tatli matkusti New Yorkiin.

– Seuraavaksi haluan MM-titteliottelun. Sitä haluan. Lupasimme järjestää show'n ja jälleen kerran tein sen, Lopez sanoi.

Tappio oli 34 kertaa ammattilaisena otelleelle Tatlille uran kolmas, ja ensimmäinen tyrmäyshäviö. Tatli täyttää elokuussa jo 32 ja joutuu puntaroimaan, voiko hän vielä edetä kohti MM-kehää.

Tatlia kymmenen vuotta nuorempi Lopez on jo lähellä MM-ottelua voitettuaan kaikki 13 ammattilaisotteluaan.

– Sanoin jo etukäteen, että tämä ratkeaa vartalolyöntiin eikä ottelu jatku kuudetta erää pitemmälle, Lopez sanoi ottelun jälkeisessä videohaastattelussa.

STT
Tämä sisältö on avoinna tilaajillemme.

Jatka lukemista FC Lahden tarjoamana 2 vk maksutta!

Tilaa ESS VerkkoPlus 2 viikoksi maksutta ja pääset lukemaan kaikki Etelä-Suomen Sanomien sisällöt.

Tilaa tästä 2 vk
0 €

Oletko jo tilaaja?

Kommentit comments
Tilaa ilmainen ESS.fi uutiskirje Saat kiinnostavimmat uutiset suoraan sähköpostiisi.

Suosittelemme

Näitä luetaan nyt

Paikallismediat

Lue seuraavaksi