Aiheet

Käyttäjätiedot

Käyttäjä:
Maksullinen sisältö:
Omat tiedot Kirjaudu ulos
Urheilu-uutiset

TsSKA Moskova vei ensimmäisen KHL-mestaruutensa

TsSKA voitti aikanaan 32 kertaa Neuvostoliiton liigamestaruuden, mutta Venäjän aikana on ollut vaikeampaa. LEHTIKUVA/AFP

TsSKA Moskova on voittanut ensimmäistä kertaa jääkiekkoliiga KHL:n mestaruuden, Gagarin cupin. TsSKA kaatoi Avangard Omskin vieraskaukalossa jatkoajalla 3–2 ja vei KHL-mestaruuden suoraan otteluvoitoin 4–0.

Avangard aloitti ottelun vahvasti ja johti avauserän jälkeen 2–0. TsSKA kuitenkin kavensi, ja Konstantin Okulov toi vieraat tasoihin alle kolme minuuttia ennen kolmannen erän loppua.

Ensimmäistä jatkoerää oli pelaamatta reilut kaksi minuuttia, kun Maksim Mamin ohjasi Klas Dahlbeckin laukauksen sisään maalin edestä ja aloitti TsSKA:n juhlat.

KHL:n mestaruus on perinteikkäälle moskovalaisseuralle ensimmäinen. TsSKA voitti aikanaan 32 kertaa Neuvostoliiton liigamestaruuden, mutta Venäjän aikana on ollut vaikeampaa. Edellisen kerran TsSKA oli mestari vuonna 1989.

TsSKA on ollut KHL:n runkosarjan paras joukkue neljä kertaa viimeisten viiden kauden aikana, mutta vasta tänä keväänä joukkue piti pintansa myös pudotuspeleissä. Gagarin cupin finaaleissa TsSKA hävisi 2016 ja 2018.

TsSKA:ssa ei pelaa suomalaisia. Avangard Omskissa pelaa puolustaja Ville Pokka, joka otti neljännessä finaaliottelussa kaksi jäähyä.

STT
Tämä sisältö on avoinna tilaajillemme.

Haluatko lukea koko artikkelin?

Tilaa ESS VerkkoPlus 1 kk 9,90 € ja pääset lukemaan kaikki Etelä-Suomen Sanomien sisällöt.

Tilaa tästä 1kk
9,90€

Oletko jo tilaaja?

Mitä tunnetta juttu sinussa herätti? Vastaamalla näet, millaisia tunteita juttu herätti muissa lukijoissa.

Kommentit comments

Suosittelemme

Näitä luetaan nyt

Näitä luetaan nyt

Paikallismediat

Lue seuraavaksi