Aiheet

Käyttäjätiedot

Käyttäjä:
Maksullinen sisältö:
Omat tiedot Kirjaudu ulos
Urheilu-uutiset

TsSKA Moskova vei ensimmäisen KHL-mestaruutensa

TsSKA voitti aikanaan 32 kertaa Neuvostoliiton liigamestaruuden, mutta Venäjän aikana on ollut vaikeampaa. LEHTIKUVA/AFP

TsSKA Moskova on voittanut ensimmäistä kertaa jääkiekkoliiga KHL:n mestaruuden, Gagarin cupin. TsSKA kaatoi Avangard Omskin vieraskaukalossa jatkoajalla 3–2 ja vei KHL-mestaruuden suoraan otteluvoitoin 4–0.

Avangard aloitti ottelun vahvasti ja johti avauserän jälkeen 2–0. TsSKA kuitenkin kavensi, ja Konstantin Okulov toi vieraat tasoihin alle kolme minuuttia ennen kolmannen erän loppua.

Ensimmäistä jatkoerää oli pelaamatta reilut kaksi minuuttia, kun Maksim Mamin ohjasi Klas Dahlbeckin laukauksen sisään maalin edestä ja aloitti TsSKA:n juhlat.

KHL:n mestaruus on perinteikkäälle moskovalaisseuralle ensimmäinen. TsSKA voitti aikanaan 32 kertaa Neuvostoliiton liigamestaruuden, mutta Venäjän aikana on ollut vaikeampaa. Edellisen kerran TsSKA oli mestari vuonna 1989.

TsSKA on ollut KHL:n runkosarjan paras joukkue neljä kertaa viimeisten viiden kauden aikana, mutta vasta tänä keväänä joukkue piti pintansa myös pudotuspeleissä. Gagarin cupin finaaleissa TsSKA hävisi 2016 ja 2018.

TsSKA:ssa ei pelaa suomalaisia. Avangard Omskissa pelaa puolustaja Ville Pokka, joka otti neljännessä finaaliottelussa kaksi jäähyä.

STT
Tämä sisältö on avoinna tilaajillemme.

Jatka lukemista FC Lahden tarjoamana 2 vk maksutta!

Tilaa ESS VerkkoPlus 2 viikoksi maksutta ja pääset lukemaan kaikki Etelä-Suomen Sanomien sisällöt.

Tilaa tästä 2 vk
0 €

Oletko jo tilaaja?

Kommentit comments
Tilaa ilmainen ESS.fi uutiskirje Saat kiinnostavimmat uutiset suoraan sähköpostiisi.

Suosittelemme

Näitä luetaan nyt

Paikallismediat

Lue seuraavaksi