Aiheet

Käyttäjätiedot

Käyttäjä:
Maksullinen sisältö:
Omat tiedot Kirjaudu ulos
Urheilu-uutiset

VaLePa kesti Ettan taistelun ja käänsi ratkaisufinaalin juhlaksi

VaLePalle mestaruus oli seurahistorian viides. LEHTIKUVA / MARKKU RUOTTINEN

Viiteen erään venynyt jännitysnäytelmä päättyi keskiviikkona VaLePan mestaruusjuhliin. VaLePa kukisti Ettan erin 3–2 lentopallon miesten Mestaruusliigan neljännessä loppuottelussa ja saavutti kolmannen peräkkäisen mestaruutensa.

VaLePa on voittanut kaikki peräkkäiset mestaruudet voitoin 4–0. Kahdella edellisellä kaudella loppuotteluissa kaatui Hurrikaani-Loimaa, nyt ensimmäisen mitalinsa voittanut Oulun Etta.

VaLePan toiminnanjohtaja Hanna Arve-Talvitie iloitsi mestaruudesta, mutta oli vaitonainen ensi kaudesta.

– Päävalmentaja Radovan Gacic ei jatka. Uusi päävalmentaja on tiedossa, mutta hänen nimeään ei julkisteta vielä. Pelaajarunkokin on hyvällä mallilla, Arve-Talvitie sanoi.

Melko varmoja lähtijöitä lienee vain ulkomaalaisista libero Alan ja hakkuri Arvis Greene. Ratkaisevan ottelupallon kenttään iskenyt Erik Sundberg on epävarmempi tapaus. Suomalaiset avainpelaajat jatkanevat, jos eivät lähde ulkomaille.

– Jos terveys sallii ja kunto tuntuu hyvältä, niin jatkan ensi kaudella, sanoi kuudennen mestaruutensa voittanut kapteeni Olli Kunnari.

Etta johti ottelua erissä 2–1 ja neljättä erää 18–12, mutta sitten VaLePa nousi. Keskipelaaja Markus Kaurto ratkaisi neljännen erän voiton. Hän oli 22 pisteellä joukkueen tehokkain.

Kaurton nimeä ei löytynyt keskiviikkona julkistetusta maajoukkueen Kultaisen liigan kokoonpanosta, vaikka listalla oli peräti viisi VaLePan pelaajaa.

– On ollut terveysongelmia. Jos lääkäri näyttää vihreää valoa, niin katsotaan tilannetta uudelleen loppukesästä, Kaurto sanoi.

Ronkainen oli venyttää mestaruustaistelua

Ettasta maajoukkueen listalla oli kolme pelaajaa. Heistä yleispelaaja Antti Ronkainen teki neljännessä finaalissa peräti 29 pistettä.

– Ronkainen sai päälle todellisen jumalmoodin tänään, oli ratkaista ottelun yksin. Nyt maistuu, että voitimme tiukan taistelun jälkeen, mutta kuukauden kuluttua se on samantekevää, Kunnari sanoi.

Kunnarille mestaruus oli siis kuudes, muista kokeneista Mikko Esko ja Urpo Sivula voittivat uransa neljännen mestaruuden. Muille VaLePan pelaajille mestaruus on ensimmäinen tai toinen.

STT
Tämä sisältö on avoinna tilaajillemme.

Haluatko lukea koko artikkelin?

Tilaa ESS VerkkoPlus 1 kk 9,90 € ja pääset lukemaan kaikki Etelä-Suomen Sanomien sisällöt.

Tilaa tästä 1kk
9,90€

Oletko jo tilaaja?

Mitä tunnetta juttu sinussa herätti? Vastaamalla näet, millaisia tunteita juttu herätti muissa lukijoissa.

Kommentit comments

Suosittelemme

Näitä luetaan nyt

Näitä luetaan nyt

Paikallismediat

Lue seuraavaksi