Aiheet

Käyttäjätiedot

Käyttäjä:
Maksullinen sisältö:
Omat tiedot Kirjaudu ulos
Urheilu-uutiset

Yhdenvertaisuusvaltuutettu: Parayleisurheilijoiden omavastuut olivat ongelmallisia

Parayleisurheilijoiden omavastuut herättivät viime elokuussa runsaasti keskustelua, kun pituushyppääjä ja juoksija Ronja Oja nosti asian Twitterissä esille. LEHTIKUVA/HANDOUT

Yhdenvertaisuusvaltuutettu Kirsi Pimiän mukaan suomalaisille parayleisurheilijoille viime vuoden EM-kisoihin asetetut omavastuut olivat ongelmallisia yhdenvertaisuuden näkökulmasta.

Parayleisurheilijoiden omavastuut herättivät viime elokuussa runsaasti keskustelua, kun pituushyppääjä ja juoksija Ronja Oja nosti asian Twitterissä esille. Berliinin EM-kisoihin osallistuneilla suomalaisurheilijoilla oli kisamatkasta 900 euron omavastuuosuus, josta vapautui sijoittumalla mitaleille.

Yhdenvertaisuusvaltuutettu Pimiä otti asian käsiteltäväkseen ja esitti keskiviikkona näkemyksensä asiasta. Pimiä muun muassa suosittelee, että Suomen urheiluliitto luopuu vammaisurheilijoiden omavastuuosuuksista ainakin EM- ja MM-kilpailuissa.

Urheiluliitto ilmoitti jo kuukausi sitten, ettei tänä vuonna aikuisten MM-kisoissa ja maaotteluissa sekä parayleisurheilun arvokisoissa ole omavastuita.

STT
Tämä sisältö on avoinna tilaajillemme.

Jatka lukemista FC Lahden tarjoamana 2 vk maksutta!

Tilaa ESS VerkkoPlus 2 viikoksi maksutta ja pääset lukemaan kaikki Etelä-Suomen Sanomien sisällöt.

Tilaa tästä 2 vk
0 €

Oletko jo tilaaja?

Kommentit comments
Tilaa ilmainen ESS.fi uutiskirje Saat kiinnostavimmat uutiset suoraan sähköpostiisi.

Suosittelemme

Näitä luetaan nyt

Paikallismediat

Lue seuraavaksi