Aiheet

Käyttäjätiedot

Käyttäjä:
Maksullinen sisältö:
Omat tiedot Kirjaudu ulos
Urheilu-uutiset

Niskanen jatkoi SM-laduilla voittotahtia, Heikkinen päätti uransa nelossijaan

Nelinkertainen MM-mitalisti Matti Heikkinen on päättänyt hiihtouransa SM-kisojen neljänteen sijaan. LEHTIKUVA / ANTTI AIMO-KOIVISTO

Nelinkertainen MM-mitalisti Matti Heikkinen on päättänyt hiihtouransa SM-kisojen neljänteen sijaan. Ylitorniolla hiihdetyn 50 kilometrin kilpailun voitti Iivo Niskanen, jolle Heikkinen hävisi runsaat kolme minuuttia.

– Hiihtona tuntui hyvältä, mutta joutui tiukille. Tuli ihan työpäivä, Niskanen kertasi Ylen tv-haastattelussa.

Mestaruus oli hänelle kuninkuusmatkalla ensimmäinen vapaalla hiihtotavalla.

Viikko sitten Niskanen juhli Äänekosken SM-laduilla triplavoittajana, Ylitorniolta heltisi myös Suomen cupin viestivoitto.

Vapaalla hiihtotavalla hopean vei Vuokatti Ski Team Kainuun Juho Mikkonen.

– Hyvä ja ehjä 50 kilometrin kisa. Tuli tankattua hyvin, niin jaksoi loppuun asti, Mikkonen kertoi.

"Viimeinen kymppi oli raaka"

Uransa päättänyt Heikkinen luonnehti kilpailua itselleen tyypilliseksi viidenkympin kisaksi.

– Viimeinen kymppi oli raaka, ja takki oli tyhjä. Energiat loppuivat, ja oli erittäin vaikea viimeinen kahdeksan kilometriä. Ei tässä mitään sen kummempaa dramatiikkaa ollut. Kävelin koppiin, kävin suihkussa ja otin energiaa, Heikkinen sanoi.

Heikkinen kertoi olevansa henkisesti sinut hiihtouransa päättymisen kanssa. Hän jätti päätöskisassa kaikki voimanrippeensä ladulle.

– Hiihtämällä ei itseään paljoa tätä pehmeämmäksi saa. Mukava tämä oli kerran vielä kokea.

Heikkinen kertoo STT:lle, ettei sulje pois mahdollisuutta jatkaa hiihtomaailmassa jossain ominaisuudessa, mutta valmentajaksi hän ei ole tässä vaiheessa ryhtymässä.

– Huippu-urheilijan roolini päättyy, mutta olen aina hiihdon käytettävissä, jos minun asiantuntemukselleni on käyttöä. Laivalla täytyy olla kapteeni, on sitten kyse maajoukkueesta tai Hiihtoliitosta. Niihin tehtäviin valitut voivat miettiä, olenko jollain tavalla hyödynnettävissä.

Uransa päättää myös Anssi Pentsinen - "Kiitollisuus on päällimmäisenä"

Hyvään kevätkuntoon päässyt Mikkonen oli kahdesti mitaleilla myös viikko sitten Äänekoskella. Hänen meriitteihinsä kuului myös Finlandia-hiihdon voitto Lahdessa.

Yli puolet matkasta johtanut Pyhäjärven Pohdin Joni Mäki simahti lopussa, mutta sai silti palkinnoksi SM-pronssin, sillä Heikkinenkin väsähti.

Heikkinen hiihti tapojensa mukaan itsensä niin sippiin, että Hiihtoliiton maajoukkueiden lääkäreihin kuuluva Mira Tuovinen joutui taluttamaan hänet toipumaan.

Heikkisen tavoin Vantaan Hiihtoseuraa edustava Anssi Pentsinen lopettaa myös uransa tänä keväänä. Hän oli Ylitorniolla 11:s.

– Kiitollisuus on päällimmäisenä. Harvoin elämästä löytää niin aitoja tilanteita kuin mitä urheilussa on, Pentsinen sanoi Ylelle.

Ylitorniolta selkävaivojen takia sivuun jäänyt Jämin Jänteen Ristomatti Hakola voitti 5 000 euron arvoisen Suomen cupin kokonaiskilpailun.

STT
Tämä sisältö on avoinna tilaajillemme.

Haluatko lukea koko artikkelin?

Tilaa ESS VerkkoPlus 1 kk 9,90 € ja pääset lukemaan kaikki Etelä-Suomen Sanomien sisällöt.

Tilaa tästä 1kk
9,90€

Oletko jo tilaaja?

Mitä tunnetta juttu sinussa herätti? Vastaamalla näet, millaisia tunteita juttu herätti muissa lukijoissa.

Kommentit comments

Suosittelemme

Näitä luetaan nyt

Näitä luetaan nyt

Paikallismediat

Lue seuraavaksi