Aiheet

Käyttäjätiedot

Käyttäjä:
Maksullinen sisältö:
Omat tiedot Kirjaudu ulos
Urheilu-uutiset

Kumpi saa yleisurheilun teinisensaation riveihinsä, Australia vai Ranska?

Australia ja Ranska ovat seiväshypyn uuden teinisensaation perässä. Eikä ihme, sillä vasta 16-vuotias Sasha Zhoya hämmästyttää lahjakkuudellaan.

Zhoya taivutti Australian yleisurheilumestaruuskisoissa Sydneyssä seipäällä tuloksen 556 ja voitti alle 20-vuotiaiden sarjan. Yksikään 16-vuotias poika ei ole yltänyt parempaan tulokseen, ei edes viime kesän Euroopan mestari, ruotsalainen seiväshyppyihme Armand Duplantis.

Seiväshypyn lisäksi Zhoya on lahjakas pikajuoksija. Hän kellotti vastatuuleen ikäluokkansa 110 metrin aidat aikaan 13,05 ja voitti 200 metrin juoksun aikaan 21,18.

– Zhoyan lahjakkuus on toisesta maailmasta. Nyt näyttää siltä, että hän voi saavuttaa ihan mitä tahansa, toteaa John Steffensen, Australian olympiahopeamitalisti vuoden 2004 Ateenan olympialaisten 4x400 metrin viestijoukkueesta.

Zhoyan seivästulos uupuu vain viisi senttiä ensi syksyn Dohan MM-kisojen tulosrajasta. Steffensen muistutti kuitenkin, että Zhoya on vasta juniori. Aikuisten sarjaan siirtyminen ei välttämättä ole suoraviivaista.

"Tunnen itseni australialaiseksi"

Zhoya on syntynyt Australian Perthissä ja asunut koko ikänsä Australiassa. Hänen äitinsä on kuitenkin ranskalainen, ja Zhoya voi joulukuun loppuun asti miettiä, haluaako edustaa Australiaa vain Ranskaa vuoden 2020 juniorien MM-kisoissa ja mahdollisesti jopa Tokion olympialaisissa.

– Yritän pitää pään kylmänä ja jättää ratkaisun myöhempään tänä vuonna. Tunnen itseni australialaiseksi, mutta katsotaan, mihin tämä kehittyy.

– Tilanne on nyt vähän stressaava. Yritän jättää asian hautumaan, mutta se pompahtaa mieleen joka 30:s sekunti, Zhoya kertoi Sydney Morning Herald -lehdelle.

Zhoya haluaa kehittyä yleisurheilun suurnimeksi ja pitää pikajuoksun ME-miestä Usain Boltia esikuvanaan.

– Kaikki eivät voi olla usainbolteja, mutta olen valmis tekemään rutkasti töitä ollakseni paras mahdollinen Sasha Zhoya.

STT
Tämä sisältö on avoinna tilaajillemme.

Haluatko lukea koko artikkelin?

Tilaa ESS VerkkoPlus 1 kk 9,90 € ja pääset lukemaan kaikki Etelä-Suomen Sanomien sisällöt.

Tilaa tästä 1kk
9,90€

Oletko jo tilaaja?

Mitä tunnetta juttu sinussa herätti? Vastaamalla näet, millaisia tunteita juttu herätti muissa lukijoissa.

Kommentit comments

Suosittelemme

Näitä luetaan nyt

Näitä luetaan nyt

Paikallismediat

Lue seuraavaksi