Aiheet

Käyttäjätiedot

Käyttäjä:
Maksullinen sisältö:
Omat tiedot Kirjaudu ulos
Urheilu-uutiset

CAS lykkäsi päätöstä naisten yleisurheilun testosteronirajasta

Eteläafrikkalainen olympiavoittaja Caster Semenya on valittanut IAAF:n testosteronirajasta CASiin. LEHTIKUVA / Antti Aimo-Koivisto

Urheilun kansainvälinen välitystuomioistuin CAS on lykännyt päätöstään naisten yleisurheilun testosteronirajoista. CAS oli aiemmin luvannut päätöksen 26. maaliskuuta mennessä, mutta nyt päätöksen odotetaan venyvän jopa huhtikuun lopulle.

Kansainvälinen yleisurheiluliitto IAAF pyrkii asettamaan testosteronirajan naisten 400 metrin ja mailin välisille juoksumatkoille. Eteläafrikkalainen olympiavoittaja Caster Semenya on valittanut IAAF:n testosteronirajasta CASiin.

Ratkaisu kiistaan oli tarkoitus saada maaliskuussa, jotta se tulisi voimaan puoli vuotta ennen Dohan MM-kisojen alkua.

– Se oli aika, jona testosteronitasot olisi laskettu sallitulle tasolle ja pidetty riittävän pitkän ajan rajan alle. Nyt se puolen vuoden sääntö ei täyty. Jos CAS hyväksyy meidän (IAAF:n) päätöksen, IAAF:n pitää pohtia annetaanko hyperandrogeenisille naisille poikkeuslupa osallistua, IAAF:n hallituksen jäsen Antti Pihlakoski sanoi.

IAAF:llä oli naisten sarjoissa testosteroniraja 2010–2015, mutta intialaisen pikajuoksijan Dutee Chandin valitus CASiin johti säännön kaatumiseen kesällä 2015. IAAF on sen jälkeen kerännyt tutkimusnäyttöä uuden testosteronirajan tueksi, mutta säännön käyttöönotto on lykkääntynyt Semenyan valituksen takia.

STT
Tämä sisältö on avoinna tilaajillemme.

Haluatko lukea koko artikkelin?

Tilaa ESS VerkkoPlus 1 kk 9,90 € ja pääset lukemaan kaikki Etelä-Suomen Sanomien sisällöt.

Tilaa tästä 1kk
9,90€

Oletko jo tilaaja?

Mitä tunnetta juttu sinussa herätti? Vastaamalla näet, millaisia tunteita juttu herätti muissa lukijoissa.

Kommentit comments

Suosittelemme

Näitä luetaan nyt

Näitä luetaan nyt

Paikallismediat

Lue seuraavaksi