Aiheet

Käyttäjätiedot

Käyttäjä:
Maksullinen sisältö:
Omat tiedot Kirjaudu ulos
Urheilu-uutiset

Miesten keihään tulosraja 85 metriä, naisten pika-aitojen 12,84 – Tokion yleisurheilijoista puolet valitaan tulosrajoilla, loput rankingin perusteella

Topi Raitanen on juossut esteiden kotimaisen kärkituloksen. LEHTIKUVA / KALLE PARKKINEN

Puolet Tokion kesäolympialaisten yleisurheilijoista ratkeaa tulosrajoilla ja toinen puoli lajin rankingin perusteella. Kansainvälinen yleisurheiluliitto IAAF päätti valintajärjestelmästä kaksipäiväisessä kokouksessaan Qatarin Dohassa.

Esimerkiksi miesten estejuoksussa tulosraja on 8.22,00 ja keihäässä 85 metriä, naisten 100 metrin aidoissa 12,84 ja seiväshypyssä 470.

Viime kesänä Topi Raitanen juoksi esteissä kotimaiseksi kärkitulokseksi 8.28,48, ja keihäässä vain Oliver Helander ylitti 85 metrin rajan heitettyään 88,02. Naisten pika-aidoissa Nooralotta Nezirin kärkitulos oli viime vuonna 12,86, ja seipäässä Wilma Murto taivutti 460.

IAAF pidensi useimpien lajien tulosrajojen tavoittelemisen aikaa kahdella kuukaudella, ja urheilijat voivat tehdä vuoden 2020 kesäolympialaisiin kelpuuttavia tuloksia jo tämän vuoden toukokuun alusta. Viimeinen määräpäivä on 29. kesäkuuta 2020.

Pitkillä juoksumatkoilla eli 10 000 metrillä ja maratonilla, kävelyissä, otteluissa ja viesteissä tulosrajoja on voinut tehdä jo tämän vuoden alusta lähtien. Maratonilla ja kävelyissä Tokion tulosrajaikkuna sulkeutuu toukokuun lopussa ensi vuonna.

IAAF arvioi, että tulosrajoihin pääsee noin puolet lajeihin valittavista urheilijoista. Kiintiöt täytetään kauden rankingin mukaan.

Tokion 2020 kisoihin pääsee yhteensä 1 900 yleisurheilijaa. Kenttälajeihin otetaan mukaan kaikkiaan 32 urheilijaa lajia kohden. Juoksuissa osallistujamäärä vaihtelee 10 000 metrin juoksujen 27:stä pikamatkojen 56:een/juoksumatka, ja viesteihin otetaan 16 joukkuetta/viesti. Ottelijoita pääsee mukaan 24 ja maratoonareita 80 sukupuolta kohden, kävelijöitä 60/matka.

Tokion olympialaisten kisapäivät ovat 24. heinäkuuta – 9. elokuuta 2020. Yleisurheilu alkaa kisoissa 31. heinäkuuta.

STT
Tämä sisältö on avoinna tilaajillemme.

Haluatko lukea koko artikkelin?

Tilaa ESS VerkkoPlus 1 kk 9,90 € ja pääset lukemaan kaikki Etelä-Suomen Sanomien sisällöt.

Tilaa tästä 1kk
9,90€

Oletko jo tilaaja?

Mitä tunnetta juttu sinussa herätti? Vastaamalla näet, millaisia tunteita juttu herätti muissa lukijoissa.

Kommentit comments

Suosittelemme

Näitä luetaan nyt

Näitä luetaan nyt

Paikallismediat

Lue seuraavaksi