Aiheet

Käyttäjätiedot

Käyttäjä:
Maksullinen sisältö:
Omat tiedot Kirjaudu ulos
Urheilu-uutiset

Mäkelä loikki EM-finaaliin Glasgow'ssa – "Tosi surkeita hyppyjä"

Kristiina Mäkelä kuunteli ohjeita kolmiloikan karsintakisan aikana. LEHTIKUVA / TEEMU SALONEN

Kristiina Mäkelä selvitti tiensä finaaliin yleisurheilun EM-hallikisoissa Glasgow'ssa. Mäkelä loikki tänään iltapäivän karsinnassa parhaimmillaan 14,06, joka toi seitsemännen sijan. Finaaliin kelpuutettiin kahdeksan hyppääjää.

– Tosi surkeita hyppyjä. Jalat tuntuivat löysiltä eivätkä oikein ottaneet iskuja vastaan, mutta se kertoo oman tason noususta, kun pystyy hyppäämään 14 metriä tällaisillakin hypyillä, Mäkelä totesi tiedotteessa.

– Nyt täytyy käydä hypyt läpi valmentaja Tuomas Sallisen kanssa ja katsoa, mitä tehdään sunnuntain finaalia ajatellen.

Karsintarajan 14,20 pystyi ylittämään kolme kisaajaa.

– Mitalista lähdetään taistelemaan, Mäkelä sanoi finaalista ja arvioi, että kärkisijoille mieliäkseen tarvitaan 14,50:n tulos.

Raitanen nousi Päivärinnan ja Vasalan kantaan

Topi Raitanen jäi niukasti ulos 3 000 metrin finaalista. Raitanen juoksi uudeksi ennätyksekseen 7.55,71, mutta jäi ensimmäisenä kilpailijana ulos 12 juoksijan finaalista. Viimeiseen finaalipaikkaan vaadittiin aikavertailusta 7.54,59. Raitanen sijoittui omassa alkuerässään yhdeksänneksi.

Raitasen aika on kotimaan kaikkien aikojen tilaston kolmas. Raitasta paremmin matkan ovat suomalaisista hallissa juosseet vain Pekka Päivärinta ja Samuli Vasala ajoin 7.52,97 ja 7.54,07.

– Tästä on hyvä jatkaa, mutta liian tyytyväinen ei pidä olla, kun jatkopaikkaa ei tullut, Raitanen sanoi.

Raitasen lyhyt talvikilpailukausi sisälsi EM-kisojen lisäksi viiden kilometrin tiejuoksun Pohjois-Irlannissa sekä 3 000 metrin halliennätyksen 8.01,00 soolojuoksuna Helsingissä.

– Tilanne on nyt helkkarin paljon parempi kuin viime talvena. Vitosen ennätys parani vaikka kuinka paljon, ja 3 000 metrin ennätys on kymmenen sekuntia parempi kuin mitä juoksin viime kesänä ulkoradoilla, Raitanen iloitsi.

Raitasen päämatka ulkoradoilla on 3 000 metriä esteiden kera. Sen ennätyksen Raitanen haluaa painaa "niin lähelle 8.20:tä kuin mahdollista".

Kuivisto, Junnila ja Kähärä karsiutuivat

Sara Kuivisto karsiutui finaalista 1 500 metrillä yleisurheilun EM-hallikisoissa Glasgow'ssa. Kuiviston aika oli 4.18,68. Kuivisto oli alkuerien yhteistuloksissa 16:s. Kuivisto ei päässyt jatkoon myöskään tämän iltapäivän 800 metrin alkueristä.

Ella Junnila ja Jessica Kähärä karsiutuivat korkeushypyn finaalista yleisurheilun EM-hallikisoissa Glasgow'ssa. Junnilan ja Kähärän tulokseksi jäi 185. Molemmat pudottivat kolmesti korkeudesta 189. Karsintakorkeus on 196.

Suomalaisista tänään tositoimissa on vielä kolmiloikkaa Simo Lipsanen, jonka karsinta alkaa Suomen aikaa kello 22.25.

STT
Tämä sisältö on avoinna tilaajillemme.

Haluatko lukea koko artikkelin?

Tilaa ESS VerkkoPlus 1 kk 9,90 € ja pääset lukemaan kaikki Etelä-Suomen Sanomien sisällöt.

Tilaa tästä 1kk
9,90€

Oletko jo tilaaja?

Mitä tunnetta juttu sinussa herätti? Vastaamalla näet, millaisia tunteita juttu herätti muissa lukijoissa.

Kommentit comments

Suosittelemme

Näitä luetaan nyt

Näitä luetaan nyt

Paikallismediat

Lue seuraavaksi