Aiheet

Käyttäjätiedot

Käyttäjä:
Maksullinen sisältö:
Omat tiedot Kirjaudu ulos
Urheilu-uutiset

Matti Nykänen haudataan perheen kesken – valtiollisia seremonioita ei ole luvassa

Mäkikotka Matti Nykäsen omaiset ilmoittivat torstaina haluavansa viettää hautajaiset perhepiirissä ilman valtiollisia seremonioita. Asiasta tiedotti eurooppa-, kulttuuri- ja urheiluministeri Sampo Terho (sin.) Twitterissä. Terho kertoi tiedottavansa asiasta Nykäsen läheisten pyynnöstä. Samalla ministeri toivotti voimia surutyöhön.

Terhon mukaan Nykäsen urheilusaavutuksia kunnioitetaan "muilla tavoin". Ministerin päivityksestä ei selviä, millaisia muistamisen tapoja on suunnitteilla.

Mäkihypyn moninkertainen olympiavoittaja ja maailmanmestari kuoli sunnuntain ja maanantain välisenä yönä. Nykäsen leski Pia Nykänen on kertonut Iltalehdessä, että Nykänen haudataan Jyväskylään.

Aiemmin Terho sanoi urheiluministerinä olevansa sitä mieltä, että Nykäselle voisi järjestää valtiolliset hautajaiset, ja ilmoitti tarkistavansa, voisiko valtiollisten hautajaisten järjestäminen olla oikea tapa kunnioittaa urheilijan uraa. Jo tuolloin ministeri kuitenkin totesi, että jos omaiset eivät toivo valtiollisia hautajaisia, asia on sillä käsitelty.

Valtiolliset menot vain harvoille

Suomessa on järjestetty vuoden 1990 jälkeen kahdeksat valtiolliset hautajaiset. Niillä on kunnioitettu presidentti Mauno Koiviston, politiikan vaikuttajien Ahti Karjalaisen, Johannes Virolaisen, Kalevi Sorsan ja Harri Holkerin, akateemikko Väinö Linnan sekä kahden kenraalin Väinö Valveen ja Adolf Ehrnroothin muistoa.

Vain presidentit saavat valtiolliset hautajaiset valtion varoista. Valtioneuvosto voi kuitenkin poikkeustapauksissa päättää hautajaisten järjestämisestä tai rahoittamisesta hyvin pitkäaikaisille pääministereille, eduskunnan puhemiehille ja erityistä kansallista merkitystä omaaville henkilöille.

Valtiovarainministeri Petteri Orpo (kok.) sanoi torstaina toimittajille eduskunnassa, ettei hallituksessa ollut puhuttu Nykäselle järjestettävistä valtiollisista hautajaisista lukuun ottamatta lyhyitä kahdenvälisiä keskusteluja.

STT
Tämä sisältö on avoinna tilaajillemme.

Haluatko lukea koko artikkelin?

Tilaa ESS VerkkoPlus 1 kk 9,90 € ja pääset lukemaan kaikki Etelä-Suomen Sanomien sisällöt.

Tilaa tästä 1kk
9,90€

Oletko jo tilaaja?

Mitä tunnetta juttu sinussa herätti? Vastaamalla näet, millaisia tunteita juttu herätti muissa lukijoissa.

Kommentit comments

Suosittelemme

Näitä luetaan nyt

Näitä luetaan nyt

Paikallismediat

Lue seuraavaksi