Aiheet

Käyttäjätiedot

Käyttäjä:
Maksullinen sisältö:
Omat tiedot Kirjaudu ulos
Urheilu-uutiset

Suomen nuoret taipuivat seitsemänneksi MM-yhdistetyn joukkuekilpailussa

Vilma Nissinen oli tyytyväinen sijoitukseen ja varsinkin hiihtoonsa. Lehtikuva / Jussi Nukari

Suomi sijoittui seitsemänneksi miesten yhdistetyn joukkuekilpailussa nuorten MM-hiihdoissa Lahdessa. Suomen joukkueessa kilpailivat Waltteri Karhumaa, Perttu Reponen, Otto Niittykoski ja Wille Karhumaa.

Suomi oli kolmen hiihto-osuuden jälkeen mukana pronssikamppailussa, mutta ankkuriosuudella Suomi ei kyennyt vastaamaan lainkaan kilpakumppanien vauhtiin. Suomi jäi pronssit napanneesta Itävallasta lopulta yli minuutin.

Kilpailun voittoon sivakoi Saksa, joka kukisti hopeamaa Norjan 14 sekunnin erolla. Mäkiosuuden jälkeen kuudentena ladulle lähtenyt Suomi jäi kärjestä 1.36 minuuttia.

Vilma Nissinen taisteli yhteislähdössä kahdeksanneksi

Maastohiihtäjä Vilma Nissinen toteutti kilpailusuunnitelmansa ja tavoitteensa tyylikkäästi 23-vuotiaiden 15 kilometrin yhteislähdössä perjantaina. Nissinen kamppaili Lahden MM-kisoissa perinteisen hiihtotavan koko kilpailun kärkikymmenikössä ja hiihti maaliin kahdeksantena.

Nissinen hävisi minuutin ja 20 sekuntia kisan voittaneelle Venäjän Anna Zherebjatevalle. Toiseksi hiihti Venäjän Lidia Durkina ja kolmanneksi Saksan Katharina Hennig. Emmi Lämsä oli 17:s, Rebecca Immonen 26:s ja Jasmi Joensuu 30:s.

Nissinen oli tyytyväinen sijoitukseen ja varsinkin hiihtoonsa.

– Tavoite oli päästä kymppisakkiin, joten tuli jopa pientä plussaa. Tiesin, ettei vauhti riitä mitaliin, Nissinen kertoi.

– Hiihto oli helppoa viimeiseen lenkkiin asti, ja paukkuja jäi hyvin loppuun. Mutta hirveästi enempää ei jäänyt annettavaa. Kylllä tonne ladulle jäi nyt kaikki.

Myös joukkueen huolto sai kiitoksensa.

– Pakko sanoa, että meillä oli myös älyttömän hyvä suksi tänään, Nissinen kehui.

Imatran kautta maailmancupiin

MM-kisojen perinteisen hiihtotavan pisin matka on ollut koko kauden Nissisen päätavoitteena. Kausi alkoi vauhdilla, mutta joulukuun pakkasilla oli vaikeaa.

– Joulun tienoilla tuntui, että menee kaikki vihkoon, Nissinen paljasti.

– Siinä oli ensin skandinaviacupin kisat ja sen perään kovat pakkaset. Treeneissä oli liian kovat tehot, enkä tahtonut palautua enkä saanut paikkoja auki.

Nissinen eteni MM-kisojen sprintissä puolivälieriin. Perjantain kahdeksannen sijan jälkeen hän oli tyytyväinen koko kisaviikkoonsa.

Loppukaudesta Nissisen tavoitteena ovat onnistumiset Imatran SM-hiihdoissa helmikuun alussa. Sen jälkeen hän toivoo pääsevänsä Salpausselän kisoissa maailmancupiin.

– Ja Seefeldin MM-kisojen jälkeen on vielä maailmancupin kisoja, joissa kaikki eivät ehkä ole enää mukana. Mutta valinnat eivät ole käsissäni. En voi kuin hiihtää kovaa, Nissinen naurahti.

STT
Tämä sisältö on avoinna tilaajillemme.

Haluatko lukea koko artikkelin?

Tilaa ESS VerkkoPlus 1 kk 9,90 € ja pääset lukemaan kaikki Etelä-Suomen Sanomien sisällöt.

Tilaa tästä 1kk
9,90€

Oletko jo tilaaja?

Mitä tunnetta juttu sinussa herätti? Vastaamalla näet, millaisia tunteita juttu herätti muissa lukijoissa.

Kommentit comments

Suosittelemme

Näitä luetaan nyt

Paikallismediat

Lue seuraavaksi