Aiheet

Käyttäjätiedot

Käyttäjä:
Maksullinen sisältö:
Omat tiedot Kirjaudu ulos
Urheilu-uutiset

Se on Iivo! Viidenkympin olympiakulta kannatteli Niskasen Vuoden urheilija -palkintoon

Urheilugaalan arvostetuin palkinto meni torstain Urheilugaalassa odotettuun osoitteeseen. Palkinnon pokkasi toista kertaa peräkkäin maastohiihtäjä Iivo Niskanen.

Niskasen ykkössijan sinetöi 50 kilometrin perinteisen hiihtotavan kilpailun voitto Pyeongchangin olympialaisissa. Viime vuonna hänet palkittiin Vuoden urheilijana Lahden kisojen maailmanmestaruudesta.

Urheiluyleisö juhli televisioiden ääressä Niskasen ylivoimaa olympialaduillla, mutta mestarilta on lähetys vielä näkemättä.

– En ole katsonut kilpailua kertaakaan kokonaan. Jotain pätkiä olen katsonut ja sattumalta nähnyt välähdyksiä, Niskanen kertoi IS-tv:n haastattelussa.

– Ja muistikuvat kilpailusta ovat kyllä edelleen hyvät.

Niskasta juhlittiin vuoden urheilijana myös 2014 yhdessä Sami Jauhojärven kanssa, kun kaksikko oli taistellut olympiakultaa Sotshin kisojen parisprintistä.

Niskasen olympiavoitto noteerattiin yleisöäänestyksessä myös vuoden sykähdyttävimmäksi urheiluhetkeksi.

Legendojen jäljillä

Niskanen, 27, on noussut nopeasti Suomen maineikkaimpien urheilulegendojen rinnalle. Urheilutoimittajien vaalissa vain maastohiihtäjä Veikko Hakulinen on valittu neljään kertaan Vuoden miesurheilijaksi.

Maastohiihtäjät Siiri Rantanen ja Marjatta Kajosmaa ovat saavuttaneet neljästi Vuoden naisurheilijan palkinnon.

Erillisistä mies- ja naisurheilijan palkinnoista luovuttiin 2008.

Olympiavoittajana Niskanen totesi "onnistuneensa juuri siinä kilpailussa, jossa oli tarkoitus". Hän on saavuttanut arvokisavoittonsa perinteisellä hiihtotavalla, mutta seuraavaksi tavoitteekseen hän asetti menestyksen kaikilla matkoilla ja molemmilla tekniikoilla.

– Haluan kehittyä kokonaisvaltaisesti hiihtäjänä ja urheilijana, jotta pystyisin olemaan kaikessa parempi. Se kiehtoo, Niskanen kaavaili Pyeongchangin kisojen päätteeksi.

Ehkä vähän skumppaa

Niskasen suurimmat menestysodotukset ovat silti edelleen perinteisen hiihtotavan kilpailuissa. Seefeldin MM-kisoissa helmi-maaliskuun vaihteessa hänen päämatkansa on 15 kilometrin kilpailu.

Matkan ennakkonäkymät selviävät sunnuntaina Viron Otepäässä. Maailmancupin kilpailu on Niskaselle kauden tärkein välietappi, koska matka on cupin ohjelmassa ennen MM-kisoja vain Rukalla ja Otepäässä.

Sen takia Niskanen juhlii Vuoden urheilija -valintaansa varovaisesti.

– Ehkä vähän skumppaa. Mutta hyvin vähän, Niskanen ennakoi juhliaan, koska hänen oli tarkoitus lentää yöksi Viroon.

Niskanen haki Urheilugaalasta valmentajansa Olli Ohtosen kanssa tuplaa kuten viime vuonna, mutta valmentajan palkinto meni tällä kertaa yhden äänen turvin jalkapallomaajoukkueen päävalmentajalle Markku Kanervalle.

Vuoden joukkue salibandyn miesten MM-kultajoukkue

Urheilutoimittajain Liitto on jäsenäänestyksessään palkinnut salibandyn miesten MM-kultajoukkueen Vuoden joukkueena. Salibandymiehet saivat 206 ääntä, toiseksi sijoittunut jalkapallon miesten maajoukkue 110 ääntä ja kolmanneksi sijoittunut pesäpallon miesten Suomen mestari Joensuun Maila 34 ääntä.

Suomi puolusti salibandyn miesten maailmanmestaruuttaan hienosti Prahassa joulukuun 2018 alussa. Loppuottelussa kaatui Ruotsi 6–3, Suomen ottaessa neljännen miesten maailmanmestaruutensa.

STT
Tämä sisältö on avoinna tilaajillemme.

Haluatko lukea koko artikkelin?

Tilaa ESS VerkkoPlus 1 kk 9,90 € ja pääset lukemaan kaikki Etelä-Suomen Sanomien sisällöt.

Tilaa tästä 1kk
9,90€

Oletko jo tilaaja?

Mitä tunnetta juttu sinussa herätti? Vastaamalla näet, millaisia tunteita juttu herätti muissa lukijoissa.

Kommentit comments

Suosittelemme

Näitä luetaan nyt

Näitä luetaan nyt

Paikallismediat

Lue seuraavaksi