Aiheet

Käyttäjätiedot

Käyttäjä:
Maksullinen sisältö:
Omat tiedot Kirjaudu ulos
Urheilu-uutiset

Vuoden 2016 suomalaisurheilijan suosikki seuraavaksi vuoden urheilijaksi on maastohiihdon olympiavoittaja

Ratakelaaja Leo-Pekka Tähdellä on vain yksi suosikki torstain Urheilugaalan pääpalkinnoille, ja se on hiihtäjä Iivo Niskanen. LEHTIKUVA / Markku Ulander

Olympiavoitto, ylivoima ja Iivo Niskanen. Leo-Pekka Tähdellä on vain yksi suosikki torstain Urheilugaalan pääpalkinnoille, koska Niskasen voitto ja ylivoima Pyeongchangin talviolympialaisissa nostattavat edelleen mieleen muistoja hd-tarkkuudella.

– Mun suosikki on Niskasen Iivo, Tähti ennakoi torstain Urheilugaalassa julkistettavaa valintaa vuoden suomalaisurheilijaksi.

– Ja Iivon lisäksi täytyy mainita erikseen Matti Suur-Hamari. Hän onnistui erinomaisesti paralympialaisissa, kun lumilautacrossista tuli kulta ja banked slalomissa pronssi.

Niskasen olympiahiihto oli sellaista taituruutta ja vauhtia, että muistot puskevat ihoa kananlihalle. Vuonna 2017 Niskanen ajeli 15 kilometrin maailmanmestaruudella vuoden urheilijaksi, nyt hän on tyrkyllä toiseen perättäiseen titteliin 50 kilometrin olympiavoittajana.

– Olen seurannut hiihtoa paljon ihan lapsesta, ja 50 kilometriä on aina tuntunut kuninkuusmatkalta, Tähti jatkaa Niskasesta.

Niskasen hiihto on Tähden mielestä myös vuoden sykähdyttävin urheiluhetki.

– Olympialaiset ovat olympialaiset. Kisoja tulee aina seurattua todella tarkkaan, ja arvostan olympiavoittajia suunnattomasti. Oli sykähdyttävää seurata, kun hän otti sen olympiakultamitalin niin ylivoimaisesti.

Olli ja Mäkäräinen kakkoskoriin

Tähti mainitsee vielä erikseen kaksi suomalaista urheilijaa, jotka ovat lajeissaan maailman parhaita ja voittajasuosikeita aina kilpaillessaan.

– Petra Olli painissa ja Kaisa Mäkäräinen ampumahiihdossa, Tähti täydentää suomalaisten kärkiurheilijoiden listaansa maailmanmestarilla ja maailmancupin voittajalla.

– Todella harmillista, kun Mäkäräinen ei onnistunut olympialaisissa, mutta hän oli kuitenkin lajissaan koko kauden paras. Maailmancupin kokonaisvoitto on kova saavutus, joka täytyy arvostaa korkealle.

Ratakelausta vuodesta 2004 mielin määrin hallinnut Tähti valittiin vuoden 2016 parhaaksi suomalaiseksi urheilijaksi. Tähti sai palkinnon ensimmäisenä paraurheilijana.

Nyt jännitetään, miten e-urheilijat noteerataan äänestysten eri luokissa.

Voittoa ja kehitystä pitää kunnioittaa

Tähti kertoo perinteisesti kunnioittaneensa eri lajien fyysisiä vaatimuksia. Toisaalta hän ei halua väheksyä huippumenestystä eikä onnistumisia, oli laji mikä tahansa.

– Minusta on aina tuntunut pahalta, jos väheksytään jotain saavutusta lajin perusteella, Tähti korostaa.

– Pitää arvostaa lajista riippumatta, jos joku on paras ja voittaa kisansa.

Voittojen rinnalla Tähti korostaa itsensä ylittämistä.

– Pystyin viime kesänä 35-vuotiaana parantamaan ennätyksiäni 200 ja 400 metrillä. Se merkitsi minulle todella paljon. Vastaavanlainen oman aiemman tasonsa ylitys nousee aina arvostuksessani korkealle.

STT
Tämä sisältö on avoinna tilaajillemme.

Haluatko lukea koko artikkelin?

Tilaa ESS VerkkoPlus 1 kk 9,90 € ja pääset lukemaan kaikki Etelä-Suomen Sanomien sisällöt.

Tilaa tästä 1kk
9,90€

Oletko jo tilaaja?

Mitä tunnetta juttu sinussa herätti? Vastaamalla näet, millaisia tunteita juttu herätti muissa lukijoissa.

Kommentit comments

Suosittelemme

Näitä luetaan nyt

Näitä luetaan nyt

Paikallismediat

Lue seuraavaksi