Aiheet

Käyttäjätiedot

Käyttäjä:
Maksullinen sisältö:
Omat tiedot Kirjaudu ulos
Urheilu-uutiset

TPS ja Palve rosvosivat HIFK-kapteeni Petrellin juhlapelin

HIFK:n oli tyytyminen täysosuman sijaan vaivaiseen pisteeseen jääkiekkoliigassa, kun TPS kiri 3-2-jatkoaikavoittoon. Turkulaisten loppuhetkien nousun avainarkkitehtinä teholukemilla 1+1 loisti Oula Palve.

– Oula on kiekolla taitava ja voittaa yksi vastaan yksi -tilanteet. Hän tekee joka toisesta paikastaan maalin, TPS:n päävalmentaja Kalle Kaskinen hehkutti.

HIFK:n kapteenille Lennart Petrellille TPS-mittelö oli juhlapeli, sillä hyökkääjälle tuli täyteen 500:s ottelu vaakunapaidoissa. Petrell, 34, aloitti helsinkiläisseuran edustusmiehistössä 15 kautta sitten.

– Ensimmäinen matsini koitti Tampereella Ilvestä vastaan, jolloin legenda Raimo Helminen pyöritti peliä. Kolmannessa pelissä kohdattiin Jokerit, ja aluksi minua haastateltiin ruotsiksi, kunnes sovittiin että vaihdetaan sujuvuuden takia suomeen, Petrell nauroi.

Eittämättä kirkkaasti parhaimman sesonkinsa HIFK:ssa laitahyökkääjä Petrell pelasi 2010–11. Tuolloin hän saavutti runkosarjassa 53 pelissä piste-ennätyksekseen 13+22=35, ja mestaruuteen päättyneen kevään kultasi 13 kamppailun pudotuspelisaldo 7+5=12. Tällä kaudella Petrellillä ei ole vielä ainuttakaan tehopistettä.

– Vaikka tällä hetkellä on itsellä tuskaista, niin nyt alkaa olla täydessä kunnossa. Palo on hirveä – tulostakin varmaan tulee, Petrell sanoi.

Seuraennätystä HIFK:ssa pelien määrässä pitää hallussaan Pertti Lehtonen. Piiskalämäristään tunnettu puolustaja urakoi jopa 851 ottelua HIFK:ssa, jossa päätti uransa mestaruuteen 1998.

– Olin D-juniorina katsomassa Pepen viimeistä ottelua, hän oli yksi esikuvistamme. Vajaa kymmenen on tässä seurassa saavuttanut 500 ottelua. Olen pieni pala historiaa ja nöyrä, Petrell linjasi.

STT
Tämä sisältö on avoinna tilaajillemme.

Haluatko lukea koko artikkelin?

Tilaa ESS VerkkoPlus 1 kk 9,90 € ja pääset lukemaan kaikki Etelä-Suomen Sanomien sisällöt.

Tilaa tästä 1kk
9,90€

Oletko jo tilaaja?

Kommentit comments

Suosittelemme

Näitä luetaan nyt

Paikallismediat

Lue seuraavaksi