Aiheet

Käyttäjätiedot

Käyttäjä:
Maksullinen sisältö:
Omat tiedot Kirjaudu ulos
Urheilu-uutiset

MTV: Suomalaista tennisvalmentajaa epäillään alaikäisen pelaajan seksuaalisesta hyväksikäytöstä

Tennisliiton hallitus on päättänyt, että epäiltyä ei toistaiseksi palkata eikä nimetä mihinkään Tennisliiton alaisiin tehtäviin. Kuvituskuva. LEHTIKUVA / ANTTI AIMO-KOIVISTO

Suomalaista tennisvalmentajaa epäillään alaikäisen pelaajan seksuaalisesta hyväksikäytöstä, kertoi MTV keskiviikkona. MTV Sportin haastattelema pelaaja kertoi tehneensä kesällä tutkintapyynnön poliisille entisestä valmentajastaan.

– Kävin psykiatrilla valmentajan tekojen vuoksi. Toivon, että kukaan muu ei joutuisi jatkossa enää kärsimään hänen toiminnastaan. Tiedän varmuudella, etten ole hänen ainoa uhrinsa vuosien varrella, vaan niitä on lukuisia, nimettömänä pysyttelevä pelaaja sanoi MTV Sportille.

Suomen Tennisliitto tiedotti tilanneensa toukokuussa Suomen Urheilun Eettiseltä Keskukselta (SUEK) selvityksen "erään Suomessa tennisvalmentajana toimivan henkilön epäillystä seksuaalisesta häirinnästä valmennettaviaan kohtaan". Tennisliiton mukaan kävi ilmi, että "valmentaja on syyllistynyt tekoihin, jotka eivät ole urheilun eettisten periaatteiden mukaisia ja saattavat täyttää rikoksen tunnusmerkit".

– Emme hyväksy minkäänlaista häirintää missään tapauksessa – otamme asian vakavasti ja meille on tärkeää, että asia selvitetään perusteellisesti, Tennisliiton toimitusjohtaja Teemu Purho sanoi tiedotteessa.

– Olemme yhteistyössä SUEK:n kanssa selvittäneet tapausta ja ryhtyneet toimenpiteisiin. Tennisliiton hallitus päätti elokuun kokouksessaan, että kyseistä valmentajaa ei toistaiseksi palkata eikä nimetä mihinkään Tennisliiton alaisiin tehtäviin.

Tapaus on Tennisliiton kurinpitolautakunnan käsittelyssä, ja päätöstä odotetaan ensi viikon aikana. Liitto ei kerro tapauksen yksityiskohdista tässä vaiheessa enempää.

STT
Tämä sisältö on avoinna tilaajillemme.

Haluatko lukea koko artikkelin?

Tilaa ESS VerkkoPlus 1 kk 9,90 € ja pääset lukemaan kaikki Etelä-Suomen Sanomien sisällöt.

Tilaa tästä 1kk
9,90€

Oletko jo tilaaja?

Mitä tunnetta juttu sinussa herätti? Vastaamalla näet, millaisia tunteita juttu herätti muissa lukijoissa.

Kommentit comments

Suosittelemme

Näitä luetaan nyt

Näitä luetaan nyt

Paikallismediat

Lue seuraavaksi