Aiheet
Urheilu-uutiset

Latvala kaasuttelee neljäntenä Turkin MM-rallissa – "Aikaero kärkeen ei ole liian paha"

Citroen-tallin irlantilaiskuljettaja Craig Breen ajaa kokonaiskilpailussa toisena. LEHTIKUVA/AFP

MM-sarjaa johtava Hyundain belgialaiskuljettaja Thierry Neuville on kärjessä perjantain ajopäivän jälkeen Turkin MM-rallissa. Erot voittotaistossa ovat pienet, sillä Fordin ranskalainen Sebastien Ogier on jäänyt Neuvillestä vain 0,3 sekuntia.

Kolmantena pyyhältää Neuvillen tallikaveri Andreas Mikkelsen. Norjalainen starttasi päivän viimeiselle erikoiskokeelle ykköspaikalta vajaan kahden sekunnin erolla, mutta joutui taipumaan kokonaistilanteessa kaksi sijaa. Mikkelsenin ero kärkeen on 2,6 sekuntia.

Suomalaisista parasta vauhtia perjantaina esitti Jari-Matti Latvala, joka on Toyotallaan neljäntenä. Latvala on jäänyt Neuvillesta 16,3 sekuntia.

– Päivä ei ole ollut helppo, mutta ongelmia ei ole ilmaantunut. Aikaero kärkeen ei ole liian paha, Latvala pohti MM-ralliradiossa.

Latvalan tallikaverilla Esapekka Lapilla oli aavistuksen nihkeämpää menoa, ja hän on seitsemäntenä 36,8 sekuntia ykköspaikasta.

– Edellisellä pitkällä pätkällä minulla oli karmeat säädöt autossa, mutta tilanne parani, kun teimme muutokset päinvastaiseen suuntaan, Lappi kertoi.

Kolmas suomalaiskuljettaja Teemu Suninen on Fordillaan yhdeksäntenä. Hänen eronsa kärkeen kasvoi päivän päätöspätkällä jo yli minuuttiin.

– Olen oppinut täällä asioita. Silti meidän pitäisi olla parempia. Kotiläksyjä tulee ensi vuotta varten, Suninen kommentoi.

Lauantaina Turkissa ajetaan kuusi erikoiskoetta. Ralli päättyy sunnuntaina neljään erikoiskokeeseen.

STT
Tämä sisältö on avoinna tilaajillemme.

Haluatko lukea koko artikkelin?

Tilaa ESS VerkkoPlus 1 kk 9,90 € ja pääset lukemaan kaikki Etelä-Suomen Sanomien sisällöt.

Tilaa tästä 1kk
9,90€

Oletko jo tilaaja?

Mitä tunnetta juttu sinussa herätti? Vastaamalla näet, millaisia tunteita juttu herätti muissa lukijoissa.

Kommentit comments

Näitä luetaan nyt

Näitä luetaan nyt