Aiheet

Käyttäjätiedot

Käyttäjä:
Maksullinen sisältö:
Omat tiedot Kirjaudu ulos
Urheilu-uutiset

Pukki johdatti Huuhkajat taas voittoon Kansojen liigassa

Suomen miesten jalkapallomaajoukkue jatkaa Kansojen liigaa voittovireessä, kun se kaatoi myöhään tiistaina Turussa Viron 1–0.

Suomen osuman viimeisteli Teemu Pukki 12. peliminuutilla ohjaamalla Pyry Soirin syötön maalin edestä tyylillä verkon perukoille.

Ottelu oli Markku Kanervan valmentamalle Suomelle toinen Euroopan jalkapalloliiton Uefan uudessa turnauksessa ja yhtä mones voitto.

Samalla se oli Pukille jo toinen maali Kansojen liigassa, sillä hän onnistui viimeistelyssä myös 1–0-voitossa Unkarista.

– Maistuu hyvälle. Todella hyvän alun saimme Kansojen liigaan. Tästä on todella hyvä jatkaa, Pukki kertoi Viasatin haastattelussa.

Voitot Unkarista ja nyt Virosta pitävät Suomen hyvissä asemissa C-divisioonan lohkossaan. Samalla haave lohkon voitosta ja pudotuspelipaikasta pysyvät vahvasti elossa.

– Olimme vaarallisia ja loimme tekopaikkoja. Olisimme voineet tehdä enemmänkin maaleja. Seuraavaan peliin voimme kehittää peliämme vielä aika paljonkin, Pukki tuumi.

Kansojen liigan täkynä on EM-turnauspaikka, jonka Suomi lunastaisi etenemällä lohkostaan jatkoon ja voittamalla divisioonansa pudotuspelit.

Siihen tavoitteeseen on kuitenkin edelleen hyvin pitkä matka. Kanervan miehistö jatkaa urakkaansa lokakuussa vieraspelillä Viroa ja kotiottelulla Kreikkaa vastaan.

Lohkovaiheen päätöskamppailut se pelaa marraskuussa, kun vastaan tulee vieraissa ensin Kreikka ja sitten Unkari.

Suomi lohkon kärjessä

Monet odottivat, että Suomi pitää Viroa vastaan paljon palloa ja pyörittää peliä vieraiden puolustuspäässä.

Toisin kuitenkin kävi, sillä Suomi luovutti tai joutui luovuttamaan paljon pallonhallintaa vastustajalle ja pääsi Kanervan-ajan Suomelle tyypillisesti tekopaikoille pääasiassa nopealla suunnanmuutospelaamisella.

Korkealta prässännyt ja kolmella keskuspuolustajalla pelannut Viro tuli avausjakson vanhetessa askel askeleelta lähemmäs Suomen maalia, mutta vieraiden vedot viuhuivat lähinnä yli ja ohi.

Vajaan puolen tunnin kohdalla Suomen Jasse Tuominen laukoi pallon ylärimaan. Puoliajan lopussa Jukka Raitala tykitti tulisesti, mutta Mihkel Aksalu venyi Viron maalilla hyvään torjuntaan.

Toisen puoliajan alussa Tuominen oli kumossa Viron rangaistusalueella, ja pelaajat sekä yleisö vaativat rangaistuspotkua. Sitä ei kuitenkaan nähty.

Toinen puoliaika oli pääosin samankaltainen avausjakson kanssa, mutta molempien todelliset huippupaikat jäivät vähiin.

Vaikka Suomen pallollinen pelaaminen jätti ajoittain toivomisen varaa, puolustussuuntaan joukkue oli tiivis ja maalivahti Lukas Hradecky selvisi ottelussa lopulta helpolla.

Suomen lohkon toisessa ottelussa Unkari voitti kotonaan Kreikan, joten Suomi on kahden kierroksen jälkeen lohkon kärjessä.

STT
Tämä sisältö on avoinna tilaajillemme.

Haluatko lukea koko artikkelin?

Tilaa ESS VerkkoPlus 1 kk 9,90 € ja pääset lukemaan kaikki Etelä-Suomen Sanomien sisällöt.

Tilaa tästä 1kk
9,90€

Oletko jo tilaaja?

Mitä tunnetta juttu sinussa herätti? Vastaamalla näet, millaisia tunteita juttu herätti muissa lukijoissa.

Kommentit comments

Suosittelemme

Näitä luetaan nyt

Näitä luetaan nyt

Paikallismediat

Lue seuraavaksi