Aiheet

Käyttäjätiedot

Käyttäjä:
Maksullinen sisältö:
Omat tiedot Kirjaudu ulos
Urheilu-uutiset

Suomen lentopallomiehille selvä tappio MM-avauksessa

Vaikka D-alkulohkon kamppailu kulki vahvasti Bulgarian komennossa, Suomi aloitti ottelun hyvin. LEHTIKUVA / KRASSIMIR KRASTEV

Suomi hävisi lentopallon miesten MM-kisojen avauspelinsä Bulgarialle suoraan kolmessa erässä. Kisaisäntä Bulgaria vei Varnassa pelatun kamppailun nimiinsä erälukemin 25–21, 25–19, 25–22.

Vaikka D-alkulohkon kamppailu kulki vahvasti Bulgarian komennossa, Suomi aloitti ottelun hyvin. Avauserän loppupuolella Bulgaria kuitenkin karkasi, ja toinen erä meni selvästi kisaisännille.

Päätöserässä Suomen melko nuori joukkue yritti parhaansa, mutta Bulgaria oli yksinkertaisesti liian vahva. Päävalmentaja Tuomas Sammelvuo antoi ottelussa vastuuta arvokisoissa kokemattomille Antti Ronkaiselle, Sakari Mäkiselle ja Niko Suihkoselle.

Suomen parhaat pistemiehet olivat Urpo Sivula ja Sauli Sinkkonen, joista ensiksi mainittu keräsi yhdeksän ja jälkimmäinen kahdeksan pistettä. Bulgarian ykköstykki oli 16 pisteen Valentin Bratoev.

– Bulgarian isot äijät torjuivat hyvin. Ei se paljosta ollut kiinni, ja hyvin taistelimme. Kyllä tästä hyvä turnaus tulee, kun selkeytämme tiettyjä juttuja, Sivula sanoi Ylen tv-haastattelussa.

Bulgaria kuuluu maailman lentopallovalioihin. Se on yltänyt miesten MM-kisoissa viidesti mitaleille. Tuorein MM-mitali on kuitenkin melko kaukaa, sillä Bulgaria oli 2006 pronssilla.

Suomi jatkaa MM-urakkaansa perjantaina, jolloin sitä vastaan asettuu Kuuba. MM-kisat pelataan Varnassa Bulgariassa ja Roomassa Italiassa.

Avauspäivän toisessa ottelussa Italia kukisti Japanin erin 3–0.

STT
Tämä sisältö on avoinna tilaajillemme.

Haluatko lukea koko artikkelin?

Tilaa ESS VerkkoPlus 1 kk 9,90 € ja pääset lukemaan kaikki Etelä-Suomen Sanomien sisällöt.

Tilaa tästä 1kk
9,90€

Oletko jo tilaaja?

Mitä tunnetta juttu sinussa herätti? Vastaamalla näet, millaisia tunteita juttu herätti muissa lukijoissa.

Kommentit comments

Suosittelemme

Näitä luetaan nyt

Näitä luetaan nyt

Paikallismediat

Lue seuraavaksi