Aiheet

Käyttäjätiedot

Käyttäjä:
Maksullinen sisältö:
Omat tiedot Kirjaudu ulos
Urheilu-uutiset

Nyt Vettel ajaa ketä vastaan tahansa: "Ajan mielelläni kaikkia 19:ää kilpailijaa vastaan"

Ferrarin Sebastian Vettel menetti sunnuntain kisassa virheensä takia otteensa palkintosijoihin. Kuva: Lehtikuva/AFP

Formula 1:n nelinkertainen maailmanmestari Sebastian Vettel tapaa joskus kiivastua kilpailutapahtumista. Niin taisi käydä myös Italian gp:ssä sunnuntaina, kun Vettel arvosteli Ferrarin tiimityöskentelyä. Autosportin keskiviikkona julkaisemassa haastattelussa Vettel pyörtää puheensa.

Vettel harmitteli kilpailun jälkeen hollantilaiselle Ziggo Sportille, että hän joutui ajamaan Monzassa kilpaa myös tallitoveriaan Kimi Räikköstä vastaan. Vettel kertoi Autosportin haastattelussa, että hän ajaa mielellään kaikkia vastaan ja ilman tallimääräyksiä.

– Hoidan hommani ja olen valmis kilpailemaan ketä vastaan tahansa, Vettel vakuutti Autosportille.

Toisesta lähtöruudusta matkaan kiihdyttänyt Vettel hyökkäsi Monzan kilpailun ensimmäisissä mutkissa paalulta startanneen Räikkösen jäljille. Lewis Hamilton pääsi Vettelin rinnalle tämän epäonnistuneen ohitusyrityksen jälkeen ja saksalainen spinnasi Ferrarillaan. Virheensä takia Vettel menetti otteensa palkintosijoihin.

Hän jäi kilpailussa neljänneksi ja tipahti MM-sarjassa 30 pisteen päähän sarjaa johtavasta Hamiltonista.

Vettel laittoi pyörähdyksen piikkiinsä

Vettelin mukaan Ferrarilla ei ole järjestetty tapahtumista isompaa palaveria.

– Olemme aikuisia ihmisiä. Ei taida kellään olla mitään tarvetta käsitellä niitä lähdön tapahtumia tämän enempää, Vettel sanoi.

– Otin pienen riskin ensimmäisessä mutkassa ja vähän myös toisessa shikaanissa, mutta pieleen meni. Olin epäonnekas, kun siinä kävi sitten niin huonosti.

Vettel joutui selittämään Ziggo Sportin lausuntoaan, jossa hän antoi ymmärtää, että olisi kaivannut Räikköseltä samanlaista tukea kuin Hamilton sai tallitoveriltaan Valtteri Bottakselta.

– Jouduin kilpailemaan kolmea ajajaa vastaan, eikä siinä mitään. Itse asiassa ajan ihan mielelläni kaikkia 19 kilpailijaa vastaan. Eikä siinä ole tapahtunut mitään muutosta. Olen aina ajatellut niin, Vettel vakuutti.

STT
Tämä sisältö on avoinna tilaajillemme.

Haluatko lukea koko artikkelin?

Tilaa ESS VerkkoPlus 1 kk 5,90 € ja pääset lukemaan kaikki Etelä-Suomen Sanomien sisällöt.

Tilaa tästä 1kk
5,90€

Oletko jo tilaaja?

Kommentit comments
Tilaa ilmainen ESS.fi uutiskirje Saat kiinnostavimmat uutiset suoraan sähköpostiisi.

Suosittelemme

Näitä luetaan nyt

Paikallismediat

Lue seuraavaksi