Aiheet

Käyttäjätiedot

Käyttäjä:
Maksullinen sisältö:
Omat tiedot Kirjaudu ulos
Urheilu-uutiset

Tyly päätös naisten MM-karsinnalle: Itävalta musersi Suomen 4–1

Suomen maalin teki avauspuoliajan lopulla Linda Sällström. LEHTIKUVA / HEIKKI SAUKKOMAA

Vielä vuonna 2013 EM-lopputurnauspelejä otellut Suomen naisten jalkapallomaajoukkue sai tiistaina päättyneissä MM-karsinnoissa tuta, kuinka paljon naisten peli on vyörynyt maanosassa eteenpäin. Selkeä ja varsin ansaittu 1–4-tappio vieraskentällä Itävallalle jätti Suomen kauas lohkon kahdesta kärkijoukkueesta: ensi vuoden lopputurnaukseen edennyt Espanja voitti Suomen helposti kaksi kertaa, ja saman teki lohkokakkonen Itävalta. Maalit otteluissa olivat Suomen osalta tylysti 2–13.

– Kyllä se näissä karsinnoissa konkretisoitui, ettei olla ihan huipulla. Muut pelaa vähän kovemmin, vähän fiksummin. Meillä on hyviä vaiheita, mutta se ei kata koko peliä. Tässä on hirveä määrä työtä edessä, tiistai-iltana 99. A-maaottelunsa pelannut puolustaja Tuija Hyyrynen kuvaili puhelimitse Wiener Neustadtista.

– Tämä on kuitenkin hyvä nähdä, vaikka rumat olivatkin tulokset. Naisfutiksen taso on mennyt eteenpäin kovasti, ja meillä on vielä se harppaus edessä. Nuoria on jo mukana, mutta ei se hetkessä tapahdu. Valmiina kuitenkin ollaan, ja kaikki pistetään jatkossakin peliin, kokenut luottopelaaja jatkoi ja arveli pysyvänsä mukana maajoukkueen työnteossa jatkossakin.

Päävalmentaja Anna Signeulille illan iloisin hetki taisi olla hänen entisten suojattiensa riemu, sillä Signeulin pitkään valmentama Skotlanti nappasi MM-paikan tiistaina venymällä lohkonsa voittoon. Ja kuten Hyyrynenkin, myös päävalmentaja muisti toistaa toistamisesta päästyään työnteon tärkeyttä.

– Jonkinlainen herätys tämä (karsinta) oli, Signeul mietti Suomen asemaa Euroopan jalkapallokartalla.

– Uskon kuitenkin tähän joukkueeseen. Vuosi matkaa seuraavaan (EM-)karsintaan, ja jokaisen pelaajan on tässä välissä tehtävä kovasti töitä. Ja meidän on tuettava heitä. Meillä on potentiaalia.

STT
Tämä sisältö on avoinna tilaajillemme.

Haluatko lukea koko artikkelin?

Tilaa ESS VerkkoPlus 1 kk 9,90 € ja pääset lukemaan kaikki Etelä-Suomen Sanomien sisällöt.

Tilaa tästä 1kk
9,90€

Oletko jo tilaaja?

Mitä tunnetta juttu sinussa herätti? Vastaamalla näet, millaisia tunteita juttu herätti muissa lukijoissa.

Kommentit comments

Suosittelemme

Näitä luetaan nyt

Näitä luetaan nyt

Paikallismediat

Lue seuraavaksi